Vrijdaggebed: een oproep voor de vrede

Zouden deze imams nu gematigd of geradicaliseerd zijn? 

Noteer dat de gelovigen van de vrede er geen graten in zien.  Professor Thomas Hoffmann, leerstoel Koran en Islam aan de Universiteit Kopenhagen, vindt dat je de uitspraken met een korrel zout moet nemen.  De imam doet gewoon zijn job, hij maakt de grond gereed waarop de leer moet groeien. We moeten ermee rekening houden dat hij een aanhanger is van Hizb ut-Tahrir (In Denemarken niet verboden).   Hij denkt niet dat de imam ernstig oproept om de joden van kant te maken.  Een politieke mening, meer niet.  Oef!  Hoeveel zout hebben we bij ISIS en moslimterroristen nodig?

 

 

4 gedachten over “Vrijdaggebed: een oproep voor de vrede

 1. De neiging om zich voor vreemde volkeren en hun zotternijen te begeesteren, ook dan als die begeestering verwezenlijkt wordt ten koste van het eigen vaderland en volk, is een politieke ziekte die zich praktisch over heel Europa verspreidt.

 2. Overigens geloof ik niet dat de uitwassen en het zich zegerijk inplanten van de islam door de “macht” van de dialoog -noem het gezwam- kan gestopt worden.
  I

 3. Zoals ik reeds schreef ! De nazi’s wilde ook vrede op voorwaarde dat alle joden werden uitgeroeid en gans Europa onder hun knoet lag . Wat is het verschil met de Islam ? Zelfs nog erger ,niet alleen de joden , ook de homo’s en ongelovigen moeten eraan geloven

 4. Heb even getwijfeld of ik al dan niet zou reageren, maar er zijn altijd nieuwsgierigen dus kan ik ze als lectuur ‘Actes et Documents du Saint Siège Relatifs à la Seconde Guerre’ aanbevelen. Ze hoeven de uitgaven zelfs niet te kopen, uit de volgende PDF komt het licht al tevoorschijn:
  http://www.raoulwallenberg.net/especial/…/PART%20A%:
  Complets.p…
  Het boek van Owen Chadwick ‘Britain and the Vatican during the Second World War’ is ook niet te versmaden.

  Waarom ik met het Vaticaan op de proppen kom? Heel simpel Pius XII wist alles over de kampen en dit door de priesters en zielzorgers die in ALLE kampen werkzaam waren en alles aan Rome meldden. Alleen in Auschwitz had Pius XII meer dan 1200 priesters en zielzorgers.
  Waarom Pius XII zijn stem nooit tegen de gaskamers verheft heeft? Omdat je je stem niet kunt verheffen tegen iets wat….

  Nog een klein detail: de homo’s in de kampen bleken allen pedofielen te zijn.

Reacties zijn gesloten.