Vraagje: “Zijn we klaar voor nieuwe gasten?”

Afbeeldingsresultaat voor mi casa es tu casaGisteren kwam de Georgische premier Georgi Kvirikashvili naar het hoofdkwartier van de EU in Brussel om het visa-vrij reizen van de Georgische bevolking in de EU-lidstaten in gang te zetten.  Een reden tot feesten: “essentieel om de persoonlijke contacten met de bevolking gemakkelijker te maken, het zaken doen op te drijven, sociale en culturele banden aan te halen.”  Dat hiermee Rusland op stang gejaagd kan worden, is mooi meegenomen – tenslotte staat Georgië niet alleen in de wachtkamer van de EU maar ook van de NAVO.

De EU financierde en ondersteunde met uw stilzwijgende goedkeuring honderden hervormingsprojecten (EU gifts almost €44 million to Georgia in support of reforms).
Een visum is 90 dagen geldig.  Benieuwd hoeveel Georgiërs zich eraan zullen houden als ze plotseling lijden aan een onweerstaanbare blijfdrang.  Tenslotte was het ministerie van onderwijs bijzonder vooruitziend: Georgische kindjes in de diaspora zullen de Georgische taal on line kunnen leren…

De Moldaviërs mochten hier al langer de toeristische trekpleisters bezoeken.  Deze zomer nog zullen we naar verluidt de Oekraïeners mogen verwachten.  Wat niet wil zeggen dat ze hier mogen komen werken of zich blijvend vestigen.  Absoluut niet.  Al kan niet vermeden worden dat ze onder de radar verdwijnen.  We kregen de geruststellende boodschap van de EU-Commissie dat de visavrijheid absoluut niet betekent dat het zo gegeerde EU-lidmaatschap daarmee aangemoedigd noch bespoedigd wordt.

Op het einde van de video wordt de vraag gesteld of we ‘blij zijn hen te verwelkomen’

 

 

1 gedachte op “Vraagje: “Zijn we klaar voor nieuwe gasten?”

  1. Ze maken er een soep van .Het recept ….Laat water koken gooi er gekuiste Turken in , gepelde Islamieten , voeg er een paar terroristen bij , breng op smaak met enkele Oekraieners . Zout, peper en gemalen Gutmenschen .Je krijgt een soep waar je als rechtse racist kunt van genieten maar niet te eten voor de correcte elite

Reacties zijn gesloten.