Voddenmarkt

Het koninkrijk der belgen – hangt vol met vodden.  Alsof er geen waslijnen in de achtertuin zijn.  Of droogkasten.
Merkwaardig fenomeen.  Zelfs op balkons van appartementen waar een klein droogrekje tot de verboden attributen behoort – kwestie van het straatbeeld niet te vervuilen – ziet men die flodderdingen wapperen.
Het zou bij Patrick Janssens niet waar geweest zijn.  Die liet op 11 juli de leeuwenvlaggen aan privé woningen met een hoogtewerker verwijderen.

Akkoord, zo goed als alle vodden zijn kadootjes die ter aanmoediging van de aankoop van bv. bier of mayonnaise erbij verstrekt worden.  Maar dan nog zit het ons hoog.  Dat men de straat tot een voddenmarkt devalueert is één ding, maar dat men het vaderland belachelijk maakt is een ander.  Die vodden voldoen immers niet aan de voorschriften van de grondwet.

Als stil protest tegen dergelijk vertoon van (n)onpatriottisme plaatsen wij hier de énige, échte vlag van la belgique.  En wat Leterme ook mag beweren, de Marseillaise is, behalve een vloeibare zeep, de nationale hymne van Frankrijk.  Niet van onze patrie-ie-e.

B vlag

Alle rechten voorbehouden aan Golfbrekers en Studio Rony.

 

7 gedachten over “Voddenmarkt

 1. Zelfs de nationale vod goed hangen kunnen ze hier niet. Uiteindelijk is dat binnen korte tijd niet meer van belang en wordt ze vervangen door de Leeuwenvlag.

  • In de hoofdstraat van De Panne hebben ze nieuwe vlaggen opgehangen ter gelegenheid van het wereldkampioenschap, in de zelfde volgorde als studio Ronny, ik denk dat Ronny daar zijn inspiratie gehaald heeft. Belgietude mag wat kosten nietwaar, maar gelukkig
   maken ze zichzelf ongelofelijk belachelijk.
   Fantastisch hoe de belgicistjes zich ergeren.

 2. Het symbool van belgië: Zwart van armoede; geel van afgunst; en rood van schaamte.

 3. In het lager onderwijs hebben ze de volgorde van de kleuren van de B vlag er in geklopt. Daarom zie ik dat de volgorde op de afbeelding niet juist is. Maar daar lig ik niet wakker van hoor.

 4. Hoe de volgorde van die vod ook mag zijn het interesseert me niet Ik kan ze niet zien

 5. Ja, en als ik op het straatbeeld mag afgaan dan bevat de Belgische tricolor tegenwoordig de strijdleuze “JUPILER”.

Reacties zijn gesloten.