3 gedachten over “Verscherpte grenscontrole

  1. Zooo “raar” is dàt nu ook niet hoor: Làng-geleden ook meegemaakt met de klopjacht op de Nederlandse bandiet Van Sprang.
    Autocontrole op grondgebied Knokke-Heist door agenten met machinepistool schietensklaar… Alle wagens werden grondig nagekeken, en er stond een kilometerslange file… Mijn echtgenote aan ‘t stuur, het raampje open, “papieren madame”…totdat die agent MIJ zag zitten; “Ah, ‘t is gij… oké madame, rij maar door”. (wij waren héél onze schooltijd klasgenoten geweest)

    • Zo had mijn prof. Engels (avondstudie) een anekdote. Hij was Schot. Toen hij na een bal huiswaarts reed, behoorlijk door de wind, staande gehouden werd door een politiepatrouille… hij moest uitstappen in de vrieskou met zijn blote benen onder een kilt… mocht hij snel doorrijden, want de dd. agent was een student die niet heel gerust was in zijn examen!

  2. Ergens lees ik dat Marokko bij de beste inlichtingendiensten ter wereld heeft, oa doordat alle burgers verplicht zijn verdachte gedragingen te melden. Dat kunnen wij ook: alle moslims moeten spionnen worden en wie faalt wordt uitgezet. Niet alleen de familie vd terrorist, maar ook alle andere pandbewoners, buren links en rechts en de overburen. Iedereen op een reddingsboot zoals de australiers dat doen, en gedropt ergens naar keuze voor de kust van Afrika .
    Heb ik reeds heel lang geleden voorgesteld, in een NLse krant waar ik jaren vaste ‘medewerker’ was, ntl onder een andere naam. Dat van die reddingsboot werd niet gepubliceerd wegens te radicaal, en zie nu: het wordt al jaren met groot succes toegepast.

Reacties zijn gesloten.