Verpleegkundige moet Arabisch kennen… in Aalst!

Foto: Aalsterse verpleegkundigen gevraagd... maar ze moeten ook het Arabisch machtig zijn! Zo ver is het hier gekomen...

Het is echt geen grap.  Hoewel de vacature in de Aalsterse regio moet ingevuld worden. We hebben het opgezocht.  Er wordt inderdaad een “verpleegkundige m / v”  gezocht die “zowel de Nederlandse als de Arabische taal moet beheersen” .

We moeten er geen tekening bij maken welke doelgroep moet verpleegd worden, hoewel we niet goed begrijpen hoe ze de omschrijving “m / v” gaan invullen, gezien de “gevoeligheden”, eigen aan de cultuur, bij het omgaan met verschillende geslachten.

Hierbij het bewijs dat we niet zomaar wat verzonnen hebben:

Randstad

Met dank aan Willy DR voor de tip.

 

 

 

 

5 gedachten over “Verpleegkundige moet Arabisch kennen… in Aalst!

  1. Zou de reden kunnen zijn dat de NVA in Aalst mede aan het bewind is, dat is mogelijks de verandering in Aalst

  2. Het zal wat worden, verplegers (m/v) zijn zo al bijna niet te vinden.
    O ja, ik zou het bijna nog vergeten: toen ik een jaar of drie geleden enkele dagen in het hospitaal was liep daar islamitische verpleegster rond, het enige dat die wilde of – denkelijk – mocht doen van haar geloof – doen was de koffie rondbrengen.

  3. In het Brusselse moet je als Nederlandstalige best niet ziek worden, maar in Aalst moet de verpleging Arabisch kennen? Wat met berbers die geen Arabisch maar wel Tamazight (berbertaal) spreken? Die sukkelaars mogen kreperen zeker? Wat men Turkse zieken? geen verzachtend woord in hun eigen taal nodig? Spanjaarden, Italianen, Fransen, Duitsers, Portugezen, Engelsen, Grieken, Senegalezen, Nigerianen, Brazilianen, Peruanen, Indonesiers of Chinezen…. al die mensen mogen blijkbaar verrekken in dat ziekenhuis? Wat een schande! Hop hop! verplegers (m/v) zoeken voor elk van die bevolkingsgroepen. We gaan toch niet discrimineren zeker?

Reacties zijn gesloten.