Verkoopt u ook uw auto voor het goede doel?

© Twitter. Koeweitse liefdadigheidsorganisatie verkoopt auto’s om met de opbrengst daarvan wapens te kopen voor Syrische islamisten.

Een groep islamisten uit Koeweit, bestaande uit geestelijken en politici, is begonnen met een nieuwe inzamelingsactie om Syrische militanten te steunen. Zij roepen hun achterban op om hun auto’s te verkopen zodat met de opbrengst daarvan nieuw wapentuig kan worden gekocht.

De geestelijken gaven alvast het goede voorbeeld met de verkoop van hun Mercedes Sedans en hun SUVs van het merk GMC. Van het geld konden zo’n 12 duizend rebellen worden bewapend, aldus de organisator van de inzamelingsactie. Volgens de Koeweitse radicale salafist dr. Shafi Al-Ajmi beschikken de Syrische militanten nu al over luchtafweergeschut, granaten en raketwerpers. Hij hoopt dat binnenkort ook hittezoekende raketten aan het lijstje kunnen worden toegevoegd.

Maar om dat doel te behalen, is veel meer geld vereist. Dr. Waleed Al-Tabtani, een voormalige Koeweitse parlementslid en medeorganisator, roept zijn geloofsgenoten (soennieten) daarom op om ook te doneren aan de stichting.

Op zijn Twitteraccount omschrijft hij het Syrische conflict als onderdeel van een Syrisch-Iraans complot, refererend aan de bondgenootschap tussen de regeringen van beide landen. Ook publiceerde hij foto’s van Syrische militanten met geavanceerd wapentuig, dat zij vermoedelijk met Koeweits geld hebben aangekocht.

De Amerikanen zijn ondertussen naarstig op zoek naar betrouwbare Syrische bondgenoten. Washington heeft al meerdere malen toegezegd wapens aan de Syrische rebellen te leveren, maar het staat voor een lastige keuze. De meeste Syrische milities zijn namelijk fel islamistisch, en de weinige seculiere milities die er zijn, zijn slecht georganiseerd. De kans is groot dat Amerikaanse wapens zullen worden afgepakt, of worden doorverkocht aan radicale strijdgroepen.

28/06/13, 20:30  − bron: Foreign Policy

http://www.trouw.nl/tr/nl/4496/Buitenland/article/detail/3467054/2013/06/28/Islamisten-verkopen-auto-s-voor-Syrische-strijd.dhtml

2 gedachten over “Verkoopt u ook uw auto voor het goede doel?

  1. @ Het jeukt maar een klein beetje, hé Roger 🙂
    Groetjes vanuit Zeebrugge. (^_-)

Reacties zijn gesloten.