Verbonden vaten

Socialisten en banken.  Verbonden vaten.

Optima:  Luc Van den Bossche
Ethias:  Steve Stevaert
Fortis:  Herman Verwilst
Dexia:  Elio Di Rupo

Kaviaarsocialist verlaat als rat het zinkend schip
Nu de zakken goed gevuld zijn en de firma in zware problemen komt, verlaat voormalig socialistisch minister Van den Bossche het bedrijf.
Het is altijd een beetje een raar zicht geweest: een socialistische geldwolf. Een kaviaar-kakkende socialistische minister. Een naar-truffel-ruikende rode rakker. Want dat is wat Luc Van den Bossche, papa van Freya, altijd is geweest.  Lees verder…

 

7 gedachten over “Verbonden vaten

 1. Geachte redactie,
  Mag ik hem nog eens plaatsen? ja dus. “Het is gemakkelijker een hond voorbij een hoop worst te krijgen dan een socialist voorbij andermans geld.” En dan speciaal voor Luc Van den Bossche “Hoe hoger een aap in een paal klimt, hoe meer je van zijn kont ziet.”

 2. Ik zeg het al tientallen jaren, “zodra politiekers ergens met hun poten aanraken ‘en zeker van die rode en groene ratten’ begint het verrottingsproces.
  Met zoiets handelen is smeken om ellende.

 3. Maar ondertussen hebben die kaviaar socialisten hun zakken goed gevuld, maar als het plots slecht§ gaat, dan nemen ze ontslag. Dat deed ook de tjeef Luc Dehaene met dat Iepers bedrijf. Zolang ze goed betaald zijn voor niets te doen blijven ze rustig profiteren van alles.Ten andere ik vraag me af wat politiekers daar verloren hebben.

 4. Een artikel van 15 juli 2011!!!
  http://www.knack.be/nieuws/luc-van-den-bossche-en-de-gene-van-sp-a/article-opinion-20245.html 15/07/11 om 20:58 – Rik Van Cauwelaert
  met citaat :
  “De oude nomenclatura van de partij maakte het de SP.A niet gemakkelijk. Nadat eerst voorzitter van het Vlaams Parlement Norbert De Batselier, gebruik makend van de riante parlementaire uitstapvergoeding, zich verzekerde van directeurschap bij de Nationale Bank van België, Steve Stevaert zich een plaatsje beitelde bij Ethias en naderhand ook in andere raden van bestuur, en uitlekte dat parlementslid Bruno Tuybens destijds bij KBC forse bonussen inde, plaatsen nu ook de financiële belangen van gewezen SP.A-minister Luc Van den Bossche de partij in een vervelend parket.
  Onlangs lekte uit dat Luc Van den Bossche jaarlijks een kleine 700.000 euro verdient als voorzitter van Brussels Airport Company (BAC), waar hij sinds 2005 de Belgische overheid vertegenwoordigt.
  Van den Bossche werd destijds vanuit zijn ministerfunctie, en met de steun van premier Guy Verhofstadt, naar die voorzittersstoel gekatapulteerd. Toen al was Luc Van den Bossche de best betaalde voorzitter, rekende de zakenkrant De Tijd voor.
  Dat een en ander nu uitlekt heeft te maken met de onderhandelingen tussen de Australische Macquarie-groep, die de meerderheid heeft in BAC, en een Canadees pensioenfonds dat een deel van de Australische aandelen wil verwerven. De federale overheid behoudt haar 25 procent van de BAC-aandelen.
  Toen hij onder mediavuur kwam werd ook bekend dat Luc Van den Bossche klaar staat om BAC te verlaten en over te stappen naar Optima Financial Planners, waar hij overigens al drie jaar de raad van bestuur voorzit. Hij zou er nu voorzitter worden van het directiecomité.
  Optima, nauw betrokken bij voetbalclub AA Gent, onderhoudt bevoorrechte relaties met de Gentse liberale en vooral socialistische politieke middens. Het bedrijf, opgetrokken rond de zakelijke belangen van de vastgoedpromotor Jeroen Piqueur, wil een banklicentie verkrijgen. Een middel daartoe is de overname van Ethias Bank. “(=einde citaat).
  Het gaat hier dus niet alleen om de roden, maar ook om de blauwen!!!
  Dit wil zeggen dat de “loge” aan het werk is!!.
  Het Gentse gerecht is ten andere een bolwerk van (francofiele) loges. We dienen ons dan ook niet te veel illusies te maken over de afloop van de zaak.
  Er zal de laatste dagen nogal wat geregeld geweest zijn tussen de “broeders” :
  http://www.standaard.be/cnt/dmf20160616_02342010
  met citaat :
  “Optima-top beschermde beste klanten’
  Vandaag om 08:41 door Wle 16.06.2016
  Een aantal goede klanten van Optima zou van de directie het advies hebben gekregen zo snel mogelijk het geld van hun rekening af te halen. De klanten werden daarvoor zelfs ’s nachts uit bed gebeld. Zo konden ze vermijden dat ze bij het faillissement geld zouden verliezen.
  Dat heeft een speciaal commissaris van de Nationale Bank kunnen vaststellen, schrijft De Tijd woensdag. De klanten zouden persoonlijk benaderd zijn nadat Optima op 7 juni onder curatele werd gesteld. “(=einde citaat).
  De vraag is nu natuurlijk wie deze “goede klanten” waren ??

 5. Nog wat meer achtergrond info bij Optima :
  http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/economie/1.2686033
  Ik verwijs naar de tekst in het bruggetje.
  De zaak Optima neemt stilaan een dergelijke wending aan, waardoor de Gentse beerputten komen open te liggen. Het gaat hier dan ook om een crimineel corrupt systeem, waarachter de logemafia’s schuil gaan!!!
  Optima is dan ook één van de zovele etterbuilen veroorzaakt door de belgische ziekte.

Reacties zijn gesloten.