Verboden: felgekleurde lippenstift

Turkish Airlines verbiedt felgekleurde lippenstift

De air hostessen van de Turkse luchtvaartmaatschappij Turkish Airlines, voor 49% in de handen van de staat, zijn tegen het recente verbod op felgekleurde lippenstift in actie getreden.
Als protest tegen de maatregel hebben tal van vrouwen een afbeelding van zichzelf op internet gezet waarop ze felrode lippenstift dragen.
Het lippenstiftverbod is een van de vele conservatieve stappen die de snelgroeiende Turkse luchtvaartmaatschappij de laatste tijd heeft ondernomen. Zo wordt er geen alcohol meer geserveerd op binnenlandse vluchten.  Critici zeggen dat de maatregelen onderdeel uitmaken van een patroon waarin de Turkse overheid, m.n. Erdogans AKP,  het land dwingt te islamiseren.  De Führer der Ottomanen maakt er geen geheim van hoe zijn land er moet uitzien.  De pers, de oppositie, het leger, de studentenbewegingen, vrouwen- en minderhedenrechten: alles moet wijken voor Allahs doctrine.

‘Deze maatregel is een perverse daad‘, zei Gürsel Tekin, vicevoorzitter van oppositiepartij CHP, over het lippenstiftverbod. ‘Hoe zou je het anders moeten omschrijven?’ Turkish Airlines blijft achter de maatregel staan en liet deze week in een verklaring weten dat ‘eenvoudige make-up, smetteloos en in pastelkleuren, de voorkeur verdient voor personeel dat in de dienstensector werkzaam is’.

In februari ontstond een rel onder het personeel toen Turkish Airlines een nieuw uniform presenteerde dat onder meer bestond uit gewaden tot op de enkels en fez-achtige hoofddeksels. Tot nu toe heeft de bedrijfsleiding het uniform nog niet op de werkvloer geïntroduceerd.

Wij hebben hierover al bij Angeltjes bericht. Nog even ter vergelijking, de voorgestelde nieuwe uniformen en de oude.

Wat is de volgende maatregel?  Een bidtapijtje ter vervanging van de nooduitgang?

Floriaan Terbeke

Bron: diverse media

 

1 gedachte op “Verboden: felgekleurde lippenstift

  1. En in 2015 gaan ze toetreden tot de EU, zet de deuren open, hartelijk welkom, en dan is de boel helemaal naar de kl…

Reacties zijn gesloten.