Van je vrienden moet je het hebben…

Afbeeldingsresultaten voor palestine flag torn

Dat de ‘Palestijnse Zaak’ al langer de strot uitkomt van bevriende Arabische landen wordt stilaan meer dan duidelijk.  Het nieuwste beste vriendje der VSA en Israël was in maart eregast op een conferentie met Amerikaanse Joodse organisaties in New York, waarbij hij president Mahmoud Abbas, president van de Palestijnse Autoriteit, de levieten las.

“Tijdens de laatste decennia hebben de Palestijnse leiders elke gelegenheid tot een vredesakkoord gemist en elk -voorstel van de tafel geveegd”, verraste de Saoedische kroonprins Mohammed Bin Salman zijn publiek. “Het wordt tijd dat de Palestijnen de voorstellen ernstig overwegen en aan tafel komen voor overleg of anders hun mond houden en ophouden met klagen.”

Naar verluidt vielen de toehoorders bijna van hun stoel.  De Saoedische prins zou ook medegedeeld hebben dat de “Palestijnse Zaak” geen prioriteit had voor de Saoedische regering, die “zich moet bezig houden met meer dringende en belangrijkere zaken” zoals Iran.

Voor de achterban voegde hij eraan toe dat Israël en de Palestijnen vooruitgang bij de vredesonderhandelingen zouden moeten boeken vooraleer Saoedi-Arabië en andere Golfstaten hun relatie met Israël kunnen normaliseren.

Tijdens de Amerikatour van de kroonprins verklaarde hij o.a. dat de Iraanse leider Ayatollah Ali Khamenei “een heel grote gelijkenis met Hitler heeft” en dat de Israëli’s “het recht hebben op hun eigen land”.

Haaretz