Vaccinontwikkelaars tégen kindervaccinatie

Vanuit de politiek wil men absoluut de vaccinatie van kinderen doordrukken – ook al druist dit in tegen de aanbevelingen van het WHO en het Duitse STIKO of waarschuwingen van talrijke artsen en experten. Maar nu heeft de hoofdontwikkelaarster van het AstraZeneca-vaccin zich tegen een algemene inenting van kinderen en tegen de opfrissingspuiten (de zgn. booster) uitgesproken.

Oxford prof. Sarah Gilbert leidde de ontwikkeling van het AstraZeneca-vaccin. In een vraaggesprek met de Welt en andere Europese media betwijfelt ze het nut van de vaccinatie van kinderen. “Als besmetting sowieso niet te verhinderen is en kinderen noch zwaar ziek worden of eraan sterven, dan kan men zich afvragen of het vaccineren wel nuttig is.” Het coronavirus is slechts “voor een heel klein aantal kinderen” gevaarlijk. “Men kan overwegen deze te vaccineren.”, verklaarde prof. Gilbert. Ook de Duitse vaste vaccinatiecommissie (STIKO) is ertegen en raadt slechts de vaccinatie aan voor kinderen met een bepaalde medische voorgeschiedenis.

Ook duikt ze niet mee in de paniekstroom van de oprukkende Delta-variante. Ze geeft toe dat deze weliswaar besmettelijk is, maar zonder een zwaar ziekteproces of zeer zelden overlijdens. Over de paniekzaaierij dat de vaccinaties bij de nieuwe varianten niet werkzaam zouden zijn, stelt ze dat deze mutaties niet veel verschillen van het originele virus. “Als de immuniteitsreactie na een vaccinatie goed is, dan werkt deze ook bij varianten.” Deze zouden “slechts een paar veranderingen der aminozuren” hebben die geweerd worden door “een zeer hoge mate van kruisreactieve antilichamen”. Er zou eventueel een “zekere vermindering op de neutralisatie door de antilichamen” kunnen optreden, maar in geen geval valt de neutralisatie helemaal weg. “Een verandering aan de entstof schijnt bijgevolg niet dringend nodig.”

Of de alom geprezen “booster”, een opfrissingsspuit, zinvol is… ze is niet overtuigd. “De werking gaat vooral bij oudere mensen sneller achteruit. Omdat ook het immuunsysteem veroudert, is ook de reactie der antilichamen niet meer zo goed. Als we een booster zouden nodig hebben, dan uitsluitend voor de oudere bevolking. Ik verwacht niet dat deze voor de brede bevolking nodig zal zijn.”

Ook andere critici uit de pharmaindustrie uitten hun bezorgdheid over de potentieel gevaarlijke gen-injecties. Zoals Robert Malone, uitvinder van de mRNA-technologie, die de wereld erop wees dat mRNA-gevaccineerden zich tot super-verspreiders kunnen ontwikkelen als zij het spike-proteïne op niet-gevaccineerden overdragen. Zoals Luigi Warren, de uitvinder van de mRNA-technologie van Moderna. Toen hij hierover twitterde werd zijn boodschap door Twitter gecensureerd. Waarschijnlijk hadden de Twitter bollebozen nog nooit van Luigi Warren gehoord. Hij protesteerde: “De tweet die jullie censureerden is correct. Ik ben de uitvinder van deze technologie waarop Moderna ontwikkeld werd. Kijk het gerust na. Ik weet waarover ik spreek.”

En zoals de voormalige vice-voorzitter van Pfizer, Mike Yeadon, waarschuwde voor het experimentele product van zijn voormalige werkgever. Samen met Sucharit Bhakdi schreef hij een open brief aan de EMA waarin beide stelling namen tégen de vaccinatie van kinderen. Deze heeft begin juni de entstof van BioNTech/Pfizer voor kinderen vanaf 12 jaar toegelaten. (WB)

Meer over dit thema (Duits):

1 gedachte op “Vaccinontwikkelaars tégen kindervaccinatie

  1. In de bijsluiter die ik meekreeg bij het ontvangen van het pfizer-vaccin “Comirnaty” (23-01-2021 en 13-02-2021) staat nochtans zwart op wit en in verschillende talen:
    Onder de hoofding Kinderen en jongeren tot 18 jaar
    Cominaty wordt niet aanbevolen voor kinderen jonger dan 16 jaar

Reacties zijn gesloten.