Uit het vliegtuig gezet…

Een Hongaars gezin, woonachtig in Colorado, werd verplicht het vliegtuig van United Airlines (UA) te verlaten omdat hun tweejarig dochtertje weigerde een mondmasker te dragen.

De moeder zette het voorval op de sociale media; ca. 5 miljoen mensen hebben haar filmpje al bekeken. Men ziet dat de ouders hun uiterste best gedaan hebben om het kind te overtuigen het masker op haar gezichtje te houden, maar het panikerende kind weigerde hardnekkig. Daarop werd het gezin verplicht het vliegtuig te verlaten.

De moeder, Eliz Orbán vertelde tijdens een interview met Fox News dat het UA-personeel vanaf het begin onbeleefd was tegenover hen. Nadat ze hoorden dat het kind + 2 jaar was, moest en zou het meisje een masker dragen. En daarna zaten ze als een kat voor een muizenholletje te kijken of ze wel degelijk het masker droeg.

Het gezin vliegt regelmatig – ook tijdens de coronacrisis – omdat de grootouders aan de andere kant van het land wonen. Geen enkele keer hadden ze een dergelijk probleem.

United Airlines is de mening toegedaan dat ze slechts de aanbevelingen van het Amerikaanse Bureau voor epidemiologie volgen om de gezondheid van medewerkers en passagiers te beschermen. Het gezin staat nu op de zwarte lijst bij UA.

Nochtans vloog een andere moeder met haar tweejarig kind zonder problemen vanuit dezelfde luchthaven. Niet iedereen gelijk voor de wet…

Bron: Magyar Nemzet