U kent toch het spreekwoord:

“De ratten verlaten het zinkend schip”?

Виконавши завдання (чиє?), лідери Брекситу тікають, як щури з корабля -  Тексти.org.ua

Waarmee wij niet de bedoeling hebben iemand een rat te (willen) noemen. Nochtans zijn ratten heel intelligente beestjes. Premier Benjamin Netanyahu verwijderde de foto van Trump op zijn twitterprofiel. De foto toonde Netanyahu naast Trump tijdens een ontmoeting in het Witte Huis – gedurende lange tijd dé trots van Netanyahu, een getuigenis van de hechte band met de VSA president en diens populariteit in Israël. De foto werd vervangen door zijn nieuwe beste vriend, hét anti-coronavaccin dat in Netanyahu’s bovenarm ingespoten werd. Als laatste schop onder Trumps broek kan dit tellen…

Israëls omstreden premier gaf geen uitleg over de verdwijning van Trump.

Onze redactie vraagt zich af wat men nu van plan is met de “Ramat Trump”, een nieuwe nederzetting op de Golanhoogte, die Trumps naam voor eeuwig en altijd moest eren in de annalen van de uitbreidingspolitiek van het Israëlische grondgebied. Hij verklaarde nl. de bezette Syrische Golanhoogte tot Israëlisch territorium.

“We are proud to have the opportunity to establish a new community, and also to honor a big friend,” – Ned.: “we zijn fier een nieuwe gemeenschap te kunnen oprichten en tegelijkertijd een grote vriend te kunnen eren”, zegde Netanyahu bij de opening van een speciale kabinetsvergadering. (Jerusalem Post, 17.6.19)

Twee keer vernedering van Syrië. Syrisch grondgebied – niet toevallig rijk aan grondstoffen – dat gewoon geannexeerd wordt – én daar bovenop het naamkaartje van een VSA president, mede verantwoordelijk voor de wurgende sancties die de Syrische bevolking teisteren.

Het komt uiterst zelden voor dat een land de naam van een zittende president geeft aan een gemeenschap. De enige keer dat dit in Israël gebeurde was bij ‘Kfar Truman’, een moshav (landbouwcoöperatieve) nabij de Ben Gurion luchthaven, ter ere van de VSA president Harry Truman in 1949.

In Israël heeft men er vertrouwen in dat Biden niet op Trumps erkenning zal terugkomen.