Met de drooglegging in het verschiet…

Survey: Almost 40% of beer-drinking Americans won't buy Corona now -  WISH-TV | Indianapolis News | Indiana Weather | Indiana Traffic

Een laatste weekeinde genieten van de zon, zee, strand… Vanaf maandag worden in de prov. Buenos Aires de nieuwe coronamaatregelen van kracht. Vanaf dan zijn alle commerciële, culturele en artistieke, sociale en vrijetijds-resp. sportbezigheden verboden.

Op 20 maart had de Argentijnse regering het land al eens in het langstdurende en strengste keurslijf gestopt, echter zonder resultaat. Het aantal positief getesten steeg voortdurend, zoals trouwens ook de armoede- en criminaliteitscijfers. Pas na 7 maanden, toen de economische en sociale impact zo erg was dat de mensen met duizenden de straat op trokken om te protesteren, werd de lockdown opgeheven. En nu komt de volgende eraan.

Vele Argentijnen trekken nog een laatste keer naar het strand, bezoeken vrienden. De sluitingsuren zullen gelden tussen 13 en 18 u. Talrijke Argentijnen zullen hun gedrag ‘aanpassen‘, m.a.w. ze zullen dan heimelijk doen waar ze zin in hebben.

Coronacijfers vandaag 12.1.2021:

1.730.921 besmettingen, genezen 1.518.715, overlijdens 44.654, meer info bij: https://www.worldometers.info/coronavirus/country/argentina/