U herinnert zich waarschijnlijk hoe WO II begon…

… Een zgz. aanval door Polen op Duits grondgebied.  Een nep-aanval om de boel op gang te trekken met Duitse soldaten in Poolse uniformen, om de Duitse verontwaardiging te voeden, de oorlogsfluisteraars een reden te geven om de oorlog te verklaren.

Daar moesten wij gisteravond onmiddellijk aan denken toen wij vernamen dat er een Russische raketaanval gebeurd was op Pools grondgebied.   

Onwaarschijnlijk, dachten wij.  Oekraïne én Polen willen al veel langer dat de NAVO actief betrokken geraakt bij de Oekraïne-Rusland oorlog.  Dus ja, waarom dan niet een duwtje geven?  Ook al kost dat twee mensenlevens. Het zijn tenslotte maar boeren… En ja, we hadden toch wel een bang hartje dat er iemand – na de Nord Stream en Krimbrugprovocatie, een versnelling hoger had geschakeld, zoals in Syrië het geval was. Daar moest een netjes midden in een bed gelegde gifgasraket bewijzen dat deze door een niet beschadigd dak gevallen was. Tenslotte lijden niet alleen de VSA maar ook de EU-bondgenoten aan Oekraïne-moeheid.  De militaire voorraden slinken, de staatskassa’s hebben de bodem bereikt, de bevolking begint te protesteren tegen de energie- en voedselprijzen.  En dan moet er opnieuw een lont in het kruitvat aangestoken worden.

Vanmorgen was de teneur bij de wereldleiders en de media al een pak gematigder.  Een Russische raket?  Van Russische makelij, maar – hoogstwaarschijnlijk – niet door Rusland afgevuurd.  Dixit Biden.  Rusland heeft er niets mee te maken.  Dixit Erdogan.  En hij zegde dat de bewuste raket zelfs niet van Russische makelij was.  Het Russische defensieminister stelde dat het beeldmateriaal van de impact bewijst dat geen Russische wapens erbij betrokken kunnen zijn.

Er werd sinds het begin van het conflict al veel gelogen: zowel over oorzaken als gevolgen.  Zowel over slachtoffers als over heldenmoed.  Zowel over haat als liefde. Zowel over verlies als winst.  Zowel over feiten als intenties.  Zowel over oorlogsmisdaden als represailles.

Polen-Raketeneinschlag-im-Grenzgebiet-Was-wir-wissen-was-wir-nicht-wissen.html

https://tass.com/world/1537387

1 gedachte op “U herinnert zich waarschijnlijk hoe WO II begon…

  1. Als men de reactie ziet van Zelensky dan kan men niet anders besluiten dat men Rusland met alle middelen wil treffen. Hij, Zelensky, heeft zelf de moed niet om zijn ongelijk te bekennen. Hij is alleen op wraak uit en heeft geen enkele erkentenis voor zijn volk die onder zijn wraakzuchtige oorlog hun het meest treft. Wie stopt die man, wie heeft het lef hem te wijzen op zijn oorlogszuchtig gedrag, wie vraagt waar al het geld naar toe gaat die men stort maar langs een omweg bij de oorlogsmaffia terecht komt. Er zijn er al voor minder voor het gerecht gedaagd dan wat Zelensky doet zonder echter de Russische inval goed te praten.Men heeft echter nooit de inval van de VS veroordeeld in verschillende landen.

Reacties zijn gesloten.