U bent wat u eet

Wie pizza of een toast Hawaï eet, heeft niet alleen geen goede smaak, maar is bovendien een racist. Wereldverbeteraars die achter elke boom, elke lantaarnpaal of struik, onder elke steen een racist vermoeden, vinden dat de naam van de pizza, resp. toast, met stukjes ham en ananas een andere naam moet krijgen. Want… u raadt het nooit… de naam “Hawaï” gebruiken is culturele toe-eigening, ergo: racistisch.

Reden: de naam Hawaï moet aan de deeg of snee brood een exotisch tintje geven maar heeft in werkelijkheid niets met de Hawaiiaanse keuken of cultuur te maken. De naam wordt dan ook misbruikt, schrijft de groep PoC/Migrantifa op facebook.

Bovendien, en dat is helaas maar al te waar, is de naam verbonden met het verleden, met kolonisatie en toe-eigening. De VSA heeft de eilandengroep gewoon geannexeerd, het vorstendom afgeschaft en de inboorlingen veramerikaniseerd.

Wat niet belet dat u geen ananas op uw pizza of toast mag eten. Bestel dan echter gewoon een pizza met ananas, luidt de raadgeving.

Hoe lang duurt het nog vooraleer de onschuldige en eerder smakeloze pizza margherita, met tomaten, mozzarella en basilicum, geviseerd wordt? Tenslotte is die pizza naar de vroegere Italiaanse koningin Margaretha genoemd (1851-1926), die eerder afwijzend stond t.o.v. een gekozen parlement. Zij zou later Benito Mussolini gesteund hebben. Een pizza van en voor fascisten dus.

Rassismus-Vorwürfe: Hawaii-Pizza und Toast Hawaii sollen umbenannt werden (mangfall24.de)

1 gedachte op “U bent wat u eet

  1. Onlangs op restaurant kregen we bij de koffie wat ‘’ Napoleon ‘’ snoepjes.
    Napoleon, goed 200 jaar geleden verantwoordelijk voor miljoenen doden en enorme schade in gans Europa.
    Mogen we binnen 150 jaar dan rekenen op Hitler- karamellen en binnen 200 jaar op Putinnekes?

Reacties zijn gesloten.