Turteltaksdag

Uw maandelijkse energiefactuur zal vanaf deze maand meer dan ooit op een belastingbrief lijken

Vandaag, 1 maart, treedt inderdaad de zogenaamde ‘Turteltaks’ in voege, de nieuwe energieheffing per afnamepunt van elektriciteit. De VREG, de Vlaamse reguleringsinstantie voor de elektriciteits- en gasmarkt, was zo vriendelijk een duidelijk document te publiceren waarop te lezen staat naar wie uw centen vloeien wanneer u in maart uw energiefactuur betaalt. En daaruit blijkt dat twee derde van uw stroomfactuur voortaan zal bestaan uit taksen en kosten. Het gaat dan om distributienettarieven (35,2% van de factuur), BTW (15,4%), heffingen (11,6%) en transporttarieven (5,3%). De prijs van de geleverde elektriciteit zelf bedraagt vanaf maart nog maar nauwelijks een derde van uw factuur.   Lees dit opiniestuk van Stefaan Sintobin verder bij Newsmonkey…

1 gedachte op “Turteltaksdag

 1. Turteltaks?
  ik vind het misplaatst dat de media het begrip “Turteltaks” hebben uitgevonden, die Turtelmadam doet niks anders dan de rekening voor te leggen van de hallucinante uitschuiver van een Babe uit het Stevaert-tijdperk, Freya, de vrouw die haar volk leerde betalen voor haar idioterieën.
  De juiste naam voor deze taks een “Freya-taks”.
  Met dank aan de schaamteloze Gentse bitch die haar plaats in de geschiedenisboekskes verdient als de Sos van dienst die haar volk heeft opgelicht.
  Geen gazet of TV-redactie die daar één zinnetje aan besteedt.
  Walg.Kots.

Reacties zijn gesloten.