Tot zover de ‘democratie’

“Er verandert niets”

Hoewel de uitkomst van het referendum over het associatieverdrag met Oekraïne niets aan duidelijkheid te wensen overlaat, is dat niet het geval met de gevolgen van het Nederlandse nee. De komende tijd gaat er in ieder geval niets veranderen. Volgens EU-president Donald Tusk gaat de uitvoering van het verdrag, dat door 27 lidstaten is geratificeerd, vooralsnog gewoon door. De bal ligt wat Europa betreft bij Nederland.

,,Ik blijf in contact hierover met premier Rutte, aangezien ik moet horen wat voor conclusies hij en zijn regering trekken uit het referendum en wat zijn intenties zijn’’, aldus Tusk. Voorzitter van de Europese Commissie Jean-Claude Juncker voelt zich triest over de uitslag. De formele reactie is dat de commissie kennis neemt van de uitslag. ,,Het is nu eerst en vooral aan de Nederlandse regering.’’

Minister Bert Koenders (Buitenlandse Zaken) gaat ervan uit dat Nederland met de EU en Oekraïne een oplossing zal vinden. Dat gaat wel tijd in beslag nemen. De zaak zal stap voor stap besproken worden. ,,We bevinden ons op onbekend terrein.” Het verdrag kan volgens hem niet simpel worden geratificeerd met deze uitslag. Er zal gezocht moeten worden naar een oplossing waar iedereen zich in kan vinden.

Koenders sprak donderdag met zijn Oekraïense collega Pavlo Klimkin en zei diens teleurstelling over het resultaat ,,volledig te begrijpen”. Volgens president Petro Porosjenko blijft Kiev gewoon vasthouden aan zijn toenaderingspolitiek voor de Europese Unie. Hij bagatelliseerde het belang van het referendum, dat volgens hem niet meer is dan een advies aan de regering.

In Moskou overheerst tevredenheid. Dat het Nederlandse volk een nauwere band van de Europese Unie met Oekraïne afwijst, toont precies aan hoe Europa tegenover het politieke systeem in Kiev staat, aldus premier Dmitri Medvedev.

Met dank geleend bij De Telegraaf

 

8 gedachten over “Tot zover de ‘democratie’

 1. De ‘Elite’ heeft beslist, het klootjesvolk moet maar volgen. Zolang dat klootjesvolk zijn auto heeft en een volle buik heeft zullen ze een beetje, TV kijkend en niet erg overtuigend, grommen. Echter indien zij eindelijk zullen beseffen dat al sinds jaren hun speeltjes en pleziertjes stelselmatig worden afgenomen en uiteindelijk een volle maag te duur zal zijn geworden, mag men zich verwachten aan revoluties. Maar zo een bedreiging voor de ‘Elite’ is dat nu ook weer niet, zij hebben hun voorzorgen genomen met de import van de ingevoerde en gepamperde stoottroepen uit de islamlanden. Toestanden zoals Frankrijk 1789 en Rusland 1917 kunnen zich nog wel ontwikkelen maar zullen in de EU nooit tot een overwinning van het plebs leiden.
  Ver gezocht? Is het nog niet opgevallen dat alle islam-terroristische aanslagen in Europa gericht zijn tegen modale burgers en nooit tegen politici van de ‘democratische partijen’ die met hen sympathiseren?

  • Toch wel, je vergeet de Tsjetsjenen die zich niet onbetuigd laten.

   • U verwijst naar de aanslagen Bosten?
    Het terrorisme en radicalisme heden ten dage
    heeft als oorsprong de Palestijns-Israëlitische kwestie.
    USA .

 2. Men zal wel een oplossing vinden voor het Nederlandse “Nee”. De EUSSR mafia laat zich zeker niet afschrikken door een dergelijke uitspraak. Het voordeel van het referendum is dan ook dat er wat stoom werd afgelaten bij de tegenstanders van het verdrag met Oekraïne. De tegenstanders hebben hun zegje gedaan, en daarbij zal het ook blijven.
  Wes heeft daar ook al naar verwezen.
  Bij de volgende verkiezingen, zal het klootjesvolk immers opnieuw stemmen voor de verraders in dienst van de EUSSR mafia.
  In feite werd hier een ergerlijke komedie opgevoerd.
  Men had zich dan ook de moeite kunnen besparen.
  Bij de tegenstanders was er ten andere geen enkele die het aangedurfd heeft de vinger in de wonde te leggen met betrekking op Oekraïne en over wat daar werkelijk gaande is, en wie daarvoor verantwoordelijk is.
  Oekraïne is zoals de EUSSR e.a. een pion op het schaakbord in handen van de occulte machten en banksters die schuil gaan achter de NWO.
  Een illustratie :
  http://www.globalresearch.ca/the-eurasian-chessboard-brzezinski-mapped-out-the-battle-for-ukraine-in-1997/5373707
  met citaat :
  “Brzezinski delved into the importance of little known Ukraine by explaining in his 1997 book, “Geopolitical pivots are the states whose importance is derived not from their power and motivation but rather from their sensitive location… which in some cases gives them a special role in either defining access to important areas or in denying resources to a significant player.”
  “Ukraine, Azerbaijan, South Korea, Turkey and Iran play the role of critically important geopolitical pivots,” he wrote in The Grand Chessboard, a book viewed by many as a blueprint for US world domination.
  Brzezinski wrote that Eurasia is “the chessboard on which the struggle for global primacy continues to be played,” and that “it is imperative that no Eurasian challenger emerges, capable of dominating Eurasia and thus also of challenging America.”(=einde citaat).
  Dit citaat geeft duidelijk waarover het werkelijk gaat in Oekraïne, en waarom de EUSSR deze mafiastaat moet ten laste nemen op bevel van de NWO krachten.
  Deze NWO huizen in The City en Wallstreet!!
  En als we het dan hebben over de VSA dan komen we terecht bij het CFR en de AIPAC, die in Kiev de khazaren mafia aan de macht hebben gebracht.
  (met “fuck de EU” Nuland in de hoofdrol).
  Dit laatste is natuurlijk een levensgevaarlijke materie.. letterlijk en figuurlijk..vandaar dat de tegenstanders zich moeten beperken tot wat gepruts in de marge.
  Ofwel gaat men tot op het bot, ofwel zwijgt men.

Reacties zijn gesloten.