Terugkeertoerisme mag iets kosten

De bronafbeelding bekijken

Trump verbiedt de vlucht van een regeringsvliegtuig naar Davos om te besparen op de kosten nu de overheid half lam ligt en zelfs geen lonen van ambtenaren kunnen betaald worden. Merkelland charterde voor twee vakkrachten, die einde contract waren, een privé vliegtuig mét ondersteunend personeel richting Abidjan, Ivoorkust, én dat mag iets kosten::165.000 euro.

Passagier 1: bij een vorige terugkeervlucht met een lijnvliegtuig had hij zich zo heftig verweerd dat men zich verplicht zag rechtsomkeer – of beter linksomkeer- te maken.

Om “een risico voor andere passagiers uit te sluiten”, werd een chartervliegtuig geboekt. Met aan boord, buiten het vliegend personeel, een half dozijn ambtenaren, dokters, psycho-ondersteuners én een tolk, kwestie van de geografische uitleg van de piloot “we vliegen via… via… aan uw linker zijde ziet u de stad… aan de …. de snelheid is… de temperatuur op onze bestemming is… licht bewolkt… een matig briesje uit het ZW… geen kans op regen… een prettige vlucht… blablabla…”

Passagier 1 heeft intussen voor een nakomeling gezorgd. De toekomstige mama zit zelf nog in haar asielprocedure. Mocht Passagier 1 het wagen terug te keren naar Merkelland, zal hij zal de uitdrijvingskosten moeten betalen… Het Duitse OCMW heeft een spaarfonds opgericht…

Passagier 2: afkomstig uit hetzelfde Prachtland, die in mei 2018 al bericht ontving dat zijn contract afliep, mocht eveneens in alle rust plaats nemen in de privé jet.

Of ze een gouden handdruk kregen? Waarschijnlijk. Kunnen ze zich meteen een vals paspoort veroorloven en terugkeren naar de Gutmenschenrepublik Merkelland.

Wat betreft alibi-uitdrijvingen kan Merkelland niet geklopt worden. De fel geprotesteerde en gecontesteerde verplichte terugkeer naar Tunesië van bin Ladens persoonlijke lijfwacht, Sami A., kostte in oktober slechts 35.000 à 50.000 euro. De juiste cijfers – zowel de effectief uitgevoerde repatriëringen als de verbonden kosten, worden angstvallig verzwegen. (…)