Te dom, te oud, te arm om de deugden van de EU naar waarde te schatten

Arm, oud en dom”: het profiel van de Brexit-kiezer als anti-politieke randdebiel

Na de talloze Brexit-voorspellingen, waarbij vooral de doemscenario’s elkaar opstapelden, vergelijkbaar met de millennium-catastrofe die ons op 1 januari van het jaar 2000 te wachten stond, is het nu tijd voor een nieuwe stroom koffiedik-sessies van meestal dezelfde analisten, maar dan rond de vraag welk soort (on)mens die leave-stemmer eigenlijk wel is. Want u moet weten dat analisten nu eenmaal tot de beter gesitueerde helft van deze samenleving behoren (journalisten, oud-politici, proffen, al wat eindigt op het achtervoegsel ‘-loog’), ook wel genoemd het establishment, en dat de foute uitslag gewoonweg ligt aan foute kiezers. Een profiel van de Britten die zich uit de EU stemden, tekent zich nu duidelijk af. Ten eerste zijn ze arm en hebben ze uit pure miserie ‘neen’ gestemd, de sukkels. Ten tweede zijn het chagrijnige oudjes die de hippe jongeren een stralende Europese toekomst hebben ontnomen. Maar vooral, ten derde: ze zijn laag-ontwikkeld en dom, ze snappen het niet, en ze hebben zich laten belazeren door rattenvangers als Nigel Farage.

Arm, oud en dom. De ongeschoolde, stinkende plebejer met rotte tanden (François Hollande: ‘les sans-dents’) heeft gesproken en de ondraaglijke walm hangt tot in de TV-studio’s. Ze hebben dan wel gewonnen, maar wat is de overwinning waard van een opgehitste meute bange blanke oude randdebielen?   Gisteren, 24 juni, nam analist Herman Van Rompuy, ex-voorzitter van de Europese Raad (en dus zeker onbevooroordeeld), in VRT-Terzake voortdurend het woordje ‘haat’ in de mond als het ging over de anti-EU-kiezers, terwijl hij zelf zijn haat met moeite kon verbergen tegenover dit domme plebs waaraan werkelijk geen democratie besteed is. Het moge een troost wezen dat hij spoedig zal uitsterven, die godverdomse anti-EU-stemmer. Is het niet van ouderdom, dan van armoede of van mentale insufficiëntie.  Lees verder…

8 gedachten over “Te dom, te oud, te arm om de deugden van de EU naar waarde te schatten

 1. De oudjes hebben voor Brexit gestemd.
  Dan moet het stemrecht dringend hervormd worden. Tot 60 jaar en niet langer.
  De opgeleiden hebben dan weer voor blijven gestemd. Hun stemmen moeten minstens aan waarde verdubbeld worden.
  Was een café baas zijn stem in den belgique niet goed voor 17 stemmen, toen het stemrecht werd ingevoerd?
  Van dat land valt nog wat te leren.

 2. Bij die “ouden, dommen, en armen” zijn er echter ook anderen :
  http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2016/06/26/nato-strebt-wegen-eu-krise-staerkere-rolle-in-europa-an/
  met citaat :
  “Geopolitik Nato strebt wegen EU-Krise stärkere Rolle in Europa an
  Deutsche Wirtschafts Nachrichten | Veröffentlicht: 26.06.16 02:36 Uhr
  Die neue Union in Europa könnte eine starke militärische Komponente haben: Die Nato hat nach dem Brexit ihren Anspruch angemeldet, als Plattform für alle EU-Staaten einzuspringen. Die britischen und US-Geheimdienste unterstützen den Brexit ebenfalls: Sie halten die EU in sicherheitspolitischer Hinsicht für irrelevant
  Die Nato sieht nach dem Austritt Großbritanniens aus der EU die Chance, ihre eigene Position in Europa signifikant zu stärken”(=einde citaat).
  Nog enkele citaten :
  “…..Die Nato-Denkfabrik Globsec warnt die EU-Staaten, wegen des Brexits Druck auf Großbritannien auszuüben: „Das Vereinigte Königreich wird weiterhin einen wichtigen Beitrag zur europäischen Sicherheit leisten und wird schlussendlich mehr über die Nato machen, als es derzeit über die EU und die Nato tut (…) Natürlich ist die aktuelle Situation nicht ideal (…) Aber die wirkliche Gefahr für Europa ist jetzt, die Botschaft der Briten zu ignorieren, oder Großbritannien als Paria zu behandeln“, so Globsec……..
  …..Die CIA-Denkfabrik Heritage Foundation hatte kurz vor dem Brexit-Referendum berichtet, dass ein Ausstieg Großbritanniens aus der EU die „amerikanische, britische und europäische Sicherheit fördern“ werde…….
  ……Die Denkfabrik geht mit der EU hart ins Gericht: Der Beitrag der EU zur Sicherheitspolitik sei „erbärmlich“. Die EU hätten nichts zur europäischen Sicherheit beigetragen, sondern vor allem die USA und die Nato. „Die EU ist keine Lösung. Es ist das Problem“, so die CIA-Denkfabrik……..
  …..Die britischen und US-Geheimdienste stehen schon seit Monaten einem Brexit positiv gegenüber……
  ……Ebenfalls im März sagte der ehemalige CIA-Chef Michael Hayden im Gespräch mit BBC Radio 4, dass er Dearlove zustimme. Großbritanniens Sicherheit würde von einem Brexit profitieren, zumal die Geheimdienste der Briten und Franzosen „sehr gut“ und „dynamisch“ seien. Alle anderen Dienste in Europa seien schwach und würden somit ohnehin keinen Sicherheitsgewinn für Großbritannien darstellen, zitiert ihn die BBC. Vor allem Belgien habe genug mit den Problemen der eigenen Regierung zu tun und leiste keinen Beitrag. Bemerkenswert: Deutschland findet unter dem Sicherheitsaspekt keine Erwähnung……”(=einde citaten).
  Zie in eerste instantie de verwijzing naar België (uit dan een onverwachte bron).
  We zien hier meer en meer een grotere rol voor de Nato. Dit is ook al duidelijk bij de import van de vreemdelingen(via zee).
  Uit het voorgaande blijkt dan ook dat er duidelijke aanwijzingen zijn, dat het de bedoeling is van de “oprichters van de EUSSR” om deze EUSSR te vervangen door de NATO, die beter geschikt is om de belangen van de “oprichters” te behartigen.
  Er gaat dan ook heel wat meer schuil achter deze Brexit, dan men wil laten uitschijnen. Er wordt hier schaak gespeeld op topniveau!!! (tussen verschillende machtige maar ook uiteenlopende belangen).

 3. Wie denkt dat d EU zal abdiceren is er aan voor de moeite want ze willen het niet geweten hebben dat het zo niet verder kan. Misschien is het aangeraden de web van geen stijl te raadplegen en het artikel van Feynman te lezen. Zeer interessante lectuur en de reden waarom Brussel en al die commissies alleen voor hun eigen zorgen.

 4. Wat mij betreft mag de EU gerust blijven bestaan , maar niet in zijn huidige vorm.
  Zij zijn uitermate geschikt voor het organiseren van “Spel Zonder Grenzen en het
  Euro-songfestival

 5. Doorslaggevend voor die Brexit kiezers is ongetwijfeld de tsunami van de , wie is wat Fluchtelingen , met alle gevolgen ! Dat ondervinden zowat alle EU landen . Die heldere geesten van de EU..met hun……kom maar binnen , volgen , volgen maar , zoals op de Sinksenfoor . Ze halen een troep Arabieren binnen die geen enkel raakpunt hebben met onze cultuur . Via Golfbrekers en andere media heb ik al veel kritiek gelezen door “geleerden”, maar dan echte….. over de gevaren van die Islam, zijn dat ook ” les sans dents” , onnozelaars , laag ontwikkelden , domkoppen, die niet weten wat ze vertellen . Natuurlijk hebben die verlichte geesten geen last van Fluchtelingen zoals de ervaringsdeskundigen of de gewone , domme, tandloze bevolking .Brexit zou wel eens het einde kunnen betekenen van die troep Eurodictators die ervan dromen zoals de Paus in een draagstoel de mensenmassa toe te wuiven, met de verwachting of de plicht luid te applaudiseren of zelfs te knielen . Dat laatste kunt ge verwachten van de rode en de groenen !

Reacties zijn gesloten.