Taalregels Nederlands zijn een vorm van racisme

Eisen stellen aan correcte spelling zijn eigenlijk een soort racisme, vindt juf Iris. Verder vindt zij het superkwetsend dat examens Nederlands op een Nederlandse school vaak over Nederlandse onderwerpen gaan.

“Ik vind Nederlands echt heel belangrijk en vertel ouders altijd dat ze de televisie wel op NPO 1, 2 of 3 moeten zetten. Maar ik kan het ze niet opleggen en eigenlijk snap ik maar al te goed waarom aan die band met het ‘thuisland’ zo vastgehouden wordt.

Feitelijk hebben leerlingen die uit zo’n situatie komen problemen die vergelijkbaar zijn met dyslectici: ze zullen nooit perfect Nederlands kunnen schrijven en lezen.”

Juf, juf, ju-huuf, wij hebben een vraag: spel je weg-met-ons mét, of zonder koppeltekens?

Lees meer over juf Iris, die pleit voor een parallel onderwijssysteem in een parallelle maatschappij.  Mogen we even herinneren aan ene Lieven Boeve die de examenroosters van katholieke scholen wil aanpassen aan de ramadan.

FVE

1 gedachte op “Taalregels Nederlands zijn een vorm van racisme

  1. En zo gaat alles met een rotvaart naar de kloten.
    Onze normen, waarden en seculiere wetten zijn ondergeschikt aan de waanzin van een pedofiel.
    Goed bezig lafaards en verraders “payday zal er sneller komen dan jullie hersens kunnen vermoeden” en dan zingen wij het liedje “Vluchten kan niet meer…”.

Reacties zijn gesloten.