Syrië: wanneer houdt het op?

Afbeeldingsresultaat voor syria flag bleedingNiet alleen Douma, heel Oost-Ghouta maar ook Damascus is eindelijk, na zes lange jaren van lukrake terroristische aanslagen op de burgerbevolking, vrij! 

De laatste “gematigde rebellen”, het Leger van Islam, genoegzaam bekend als de “Saoedische jongens”, hebben het in Douma, Oost-Ghouta, opgegeven.  Ze moeten hun zware wapens inleveren en zullen met heel hun aanhang naar Jarablus in Noord-Syrië vervoerd worden.  De gifgas-aanval heeft niet mogen baten.  De ontvoerde mensen uit Adra,  ingeschakeld als Chinese vrijwilligers, resp. gifgasslachtoffers voor de “schokkende beelden” die de wereld rond gingen, werden volgens onze bronnen gewoon vermoord in de hoop dat de buitenlandse machten de “gematigde rebellen” alsnog ter hulp zouden schieten.

Ter herinnering deze video’s, waaraan hier geen aandacht besteed werd.  Het ging immers om “gematigde rebellen” en die kunnen bijgevolg geen kwaad doen…:

Gisteren om 14.00 u (plaatselijke tijd) werd een akkoord gesloten: alle burgers en militaire gevangenen zullen worden vrij gelaten.  In ruil mag het Leger van Islam beschikken.  In groene bussen zullen ze binnen de 48 uur uit Douma vertrekken.  Elke poging tot intimidatie van de bevolking, elke poging tot het vertragen van de uittocht, elke verzetshandeling zal niet geduld worden.  Het Syrische leger staat paraat om in te grijpen.

De VSA, de VN en tutti quanti zullen er een verrechtvaardiging in zien om weerwraak te nemen.  Grote woorden van oprechte verontwaardiging in alle media, breed uitgesmeerd wat een “beest” Assad toch is.  U kent het riedeltje.

Dit heeft misschien (nog) niets met het bovenstaande te maken.  Zo zouden er ca. 20 kruisraketten naar de Syrische T-4 luchtmachtbasis ten oosten van Homs afgevuurd zijn tijdens de nacht van zondag op maandag.  Het personeel zou ca. 5 minuten vooraf gewaarschuwd zijn.  Het Syrische leger zou acht raketten opgevangen hebben.  En ja, er vielen slachtoffers, doden en gekwetsten.  Wie maalt erom?  (AlMasdarNews met video)

Zo stilaan blijkt het gezonde verstand bij menigeen weer te functioneren.  U ziet zowel de Syrische Treka als enkele bekende politieke analisten op het internet: