Stop het wildvlaggen!

Als het naar de zin van de poco gemeentebesturen gaat, dan moeten er voor elk gemeentehuis vlaggenmasten bij geplaatst worden. Nadat de regenboogvlag in een snel tempo quasi overal ging waaieren, kwam daar ook de geel-blauwe vlag van Oekraïne bij. Dit volgens het motto: wie niet voor ons is, is tegen ons.

Heeft er iemand de Syrische, de Libische, de Iraakse, de Afghaanse, of in het verlengde, de Cubaanse, de Venezolaanse, de Iraanse… opgemerkt? Is dit een vorm van politieke discriminatie? En waarom verdienen de bedgewoontes van een minderheid een vlag aan een overheidsgebouw? Waarom krijgen de mannen met vroege kaalheid en vrouwen met kleine boezems geen eigen vlag? Wat volgt: zal Coburger Philippe volgend jaar bij de uitreiking van zijn eretekens er een aantal reserveren voor de regenboogadepten?… Zucht. Nu hebben we hem wakker gemaakt…

Vlaggen hebben hun betekenis verloren. Zij volgen de poco koers van de verlinksing der overheden en media.

Nochtans heeft de onvolprezen Vlaamse regering hiervoor richtlijnen opgesteld. Wist u dat de Vlaamse vlag moét gehesen worden op de verjaardag van het Coburger echtpaar Philippe en Mathilde, van de gepensioneerde Coburgers Albert en Paola en op hun huwelijksverjaardag? Alsof Vlaanderen door hun aanwezigheid iets te vieren heeft.

U kan de richtlijnen hier nalezen.