Stemgedrag

Kamer keurt uitbreiding euthanasiewet goedStemgedrag

‘In eer en geweten‘* hebben ze gestemd, de Kamerleden van de N-VA.  Wij hebben even de verslagen van de Kamer opgevraagd om vast te stellen wie er volgens zijn eer** en wie volgens zijn geweten** op het groene, resp. rode knopje gedrukt heeft – of wie de kool en de geit wou sparen.  Een aantal parlementsleden bleven gewoon thuis, waaronder fractieleider Jan Jambon.  Een tactisch griepje, waarschijnlijk.

Ja: Siegfried Bracke, Cathy Coudyser, Peter Dedecker, Zuhad Demir, Daphné Dumary, Koenraad Degroote, Ben Weyts, Sarah Smeyers, Nadia Sminate, Kristien Van Vaerenbergh, Veerle Wouters, Ingeborg De Meulemeester, Bert Maertens
Neen: Peter Luyckx
Onthoudingen: Sophie De Wit, Theo Francken, Karel Uyttersprot, Karolien Grosemans, Jan Van Esbroeck, Miranda Van Eetvelde, Bert Wollants, Steven Vandeput.

Wij gaan op Golfbrekers geen inhoudelijk artikel wijden aan dit thema.  Het is té zwaar beladen en ligt voor velen te gevoelig.  Wat niet wil zeggen, dat we hieromtrent geen mening hebben.  Reacties zullen we plaatsen – echter zonder commentaar van onzentwege.

* Volgens Sarah Smeyers

** beide zijn subjectieve begrippen

FVE

 

9 gedachten over “Stemgedrag

 1. Jan Jambon bleef thuis. Normaal toch als strateeg van de partij een tactisch griepje.
  Zo moet je geen kleur bekennen in deze gevoelige zaak.

 2. Gezien de “meerderheid” erkend heeft dat minderjarigen over een wilsbeschikking beschikken die kan oordelen over leven en dood, zou ik in dat opzicht de minderjarige moordenaars ook hun wilsonbekwaamheid t.o.v. hun daden afpakken en hen berechten als volwassenen. Wie a zegt moet dan ook b zeggen. Misschien een nieuw voorstel van het VB i.v.m. het jeugdsanctierecht.

 3. Het is toch onaanvaardbaar dat een zogezegde nationalistische partij dit wetsontwerp heeft goedgekeurd Van Bracke kan ik dit nog aanvaarden want hij weet nog altijd niet wat nationalisme betekent en van Jambon durfde geen stelling in te nemen, een bleekschieter

 4. Siegfried Bracke , is dat juist ? moet dat niet zijn Siegfried Braaksel . Ik kan die vent niet ruiken , niet voelen , noch zien !

  • Rene,
   Toen deze rode rakker(want dat is en blijft hij) nog bij de 0000 het “mooie weer” maakte als Wetstraat specialist kon ik zijn smoel al niet zien. Braaksel op TV was gegarandeerd wegzappen. Nu nog trouwens.

 5. Het gaat hier gewoon om het uitvoeren van de verborgen agenda van de loge in het kader van de NWO. Het komt er op aan alles te promoten wat crimineel, corrupt, decadent en parasitair is.
  De euthanasie is er in feite op gericht de gezondheidszorgen betaalbaar te houden, en waarbij diegenen die geen geld hebben of geen bevoorrechte status , gewoon geëlimineerd zullen worden onder de mom van de euthanasie.
  In Engeland is dat nu al het geval binnen de NHS waarbij de ouderen gewoon uitgehongerd worden, en waar er quota’s opgelegd worden per ziekenhuis over het aantal dat moet “opgeruimd” worden.
  Zoals met andere zaken wordt deze euthanasie voorgesteld via het bedrieglijke argument van een “menswaardig einde!!”. De verborgen agenda hierachter is dus heel wat anders.
  Het moet tevens dienen voor het opruimen van politieke tegenstanders via een “diplomatische weg..” Als dit dan gepaard gaat met crematie, zijn alle sporen uitgewist, en als men dan in een “urne” zit, is er geen mogelijkheid meer om te zeggen dat de handtekening onder het verzoek tot euthanasie, vervalst werd.
  Het gaat hier dan ook om gevaarlijke praktijk waarbij de misbruiken reeds vooraf zijn ingebakken.

 6. De wet is een schande. Het is hetgeen dat nog overbleef van wat de linkse lobby wilde… want zij wilden ook gehandicapten en dementerenden kunnen doden. Volledig in strijd met de eed van Hippocrates. En ja, de meerderheid heeft daarin steun gevonden bij de n-va. En die hebben vervolgens als volleerde tsjeven in ‘eer en geweten’ Di Rupo gesteund. Luisteren naar de meer dan 160 kinderartsen die terecht klaagden dat er geen debat was geweest was er te veel aan. Ondertussen worden onze normen en waarden steeds verder uitgehold, met dank aan De Wever! (En van die paljas zou ik ook wel eens graag weten wat hij gestemd zou hebben moest hij in de kamer zitten!!!)

  • Hij zou volgens mij meegestemd hebben met de socialisten want toen de socialist Janssens burgemeester was stemde hij ook alles van hem

Reacties zijn gesloten.