Stammtisch met René

Oproep aan Golfbrekersvrienden

Anna neemt de touwtjes in handen:

@ Ropie, @ Rene, @ Eddy Luyten, @ redactie, en @eventueel anderen,

ik ga de kogel door de kerk jagen. Vermits Walter niet reageert op die voorgestelde Stammtisch, die we aanvankelijk planden om in het café van zijn dochter op de Vrijdagmarkt te houden, zal hij er alle begrip voor hebben dat we op diezelfde Vrijdagmarkt niet café in, café uit kunnen stappen om navraag te doen of de bazin de dochter van Walter is.

Ik stel dus 16 augustus voor, om 14 uur in café Den Bengel op de Grote Markt in Antwerpen. Bij regen kan men binnen Stammtischen, bij zon op het terras. Om te weten wie wie is kunnen we een pallieterke voor ons op tafel leggen of eventueel het Communistisch Manifest.
Laat maar iets weten.

27 gedachten over “Stammtisch met René

 1. Prachtig iniatief er is echter een klein probleem …Op 16 augustus om 14 uur zit ik nog in het vliegtuig . We landen in Schiphol om 19u30 . Geachte redactie , ik zond
  een E-mailtje op 9 dezer ! Indien de datum van 16 aug. niet kan veranderd worden
  dan stuur ik een foto van mezelf op die ge dan op de tafel tussen de pinten kunt plaatsen . Nog iets , we houden het gezellig en laten onze wapens thuis , laten we hopen dat we niet worden aangevallen door vrede-activisten

   • Ik vertrek op 16 aug om 4 u in de morgen met taxi naar de luchthaven in BKK om 12u30 stijgt mijne vlieger op .Na 12u vliegen landen wij op Schiphol rond 19u30 dan in’t buske ongeveer 2 uur rijden naar de statie van Berchem waar ik wordt opgepikt door mijn zoon….Dan naar Deurne, waar ik in’t bed kruip om dan 14u iedereen te begroeten in den Engel. Kan dat echt, mijn ouderdom in acht genomen niet een dag worden uitgesteld bv den 18 of 19 aug

 2. “Vermist Walter niet reageert” Geachte redactie, ik moet blijkbaar iets gemist hebben of niet gelezen hebben. Het ligt namelijk niet in mijn aard niet te reageren op eender welke vragen mij gesteld worden. Hierbij mijn nederige verontschuldigingen. Dit is volledig buiten mijn wil gebeurd. Wat niet wegneemt dat ik jullie veel plezier wens. 😉

 3. Ik ga voor de dochter van de Walter , liefst op vrijdag de negentiende dan ben ik een beetje geclimatiseerd . Om mij kenbaar te maken , geen Palieterke , noch manifest maar ik zal naast mijn Thaise echtgenote gaan zitten !

  • Maar Reneetje toch, er lopen hier wel meer mannen rond met een Thaise echtgenote. We kennen er zelfs bij het VB.

  • Beste Rene,
   Hartelijk dank, moesten jullie zich bedenken, het is wijnbar – café PINoT op het hoekje, recht over de ingang van het museum.

   • Beste Walter , ik kom zeker iets nuttigen in de cafe van uw dochter , cafe PINoT recht over de ingang van het museum. Ik hoop je daar te kunnen ontmoeten , ik zal via dit kanaal iets laten weten wanneer je me kunt verwachten

 4. Stammtischler, voor mij kan elke namiddag van volgende week. Ik hoor wel wat de grootste gemene deler wordt:-)

  • Kan elke namiddag behalve vrijdag. Zullen we het op donderdag houden? Rene is voor de vrijdagmarkt, maar ondanks de reactie van Walter, moet je daar dan toch nog café in, café uit om te weten te komen waar de dochter van Walter café houdt, want hij heeft het niet gemeld. In een vorig bericht van Walter aan de redactie betreffende het ophangen van een affiche, las ik trouwens dat de dochter de vader niet is en misschien niet zo blij met ons gezelschap.
   Dus kort en praktisch: donderdag 14 uur in Den Bengel.

 5. Ik vertrek binnen vier dagen , ik had graag een datum en plaats waar onze historische ontmoeting kan plaatsvinden !

 6. Hm… ik vrees dat die Stammtisch-bijeenkomst ‘n moeilijke bevalling zal worden…
  Alle begrip voor de bezwaren van René die na een vermoeiende reis eerst weer wenst op zijn positieven te komen maar dit maakt het voor mij niet gemakkelijker.
  17 en 18 augustus is voor mij niet mogelijk want dan heb ik eindelijk de reeds lang bestelde vakmensen in huis voor een nogal groot karweitje.
  Ik zal maar afwachten en kijken wat er uiteindelijk uit de bus komt.

  • Och Ropie , toon uw goed hart en nodig die vakmensen uit voor een frisse pint In den Engel inplaats van hun kl.. te moeten afdraaien bij U thuis Ze zullen dat zeker niet weigeren . Ik heb een verrassing maar kan ze niet langer verzwijgen . Om een verrijkende discussie op gang te krijgen zal ik een paar asielzoekers meebrengen die op punt staan om te radicaliseren en wij moeten ze overtuigen dat ze idioten zijn . Het beloofd een gezellige dag te worden die nog lang zal nazinderen in ons collectief geheugen . We halen misschien wel de krantenkoppen

 7. Stammtischlers, maak er ‘n gezellige namiddag van!
  Jammer, ik kan er niet bij zijn, op donderdag is het voor mij totaal onmogelijk om er bij te zijn…
  Misschien komt er ooit later nog eens een andere gelegenheid.

  • Ropie,

   spijtig, ik had je willen leren kennen. Zullen wij twee een extra Stammtisch houden op 16 augustus, zelfde adres, zelfde uur? Dan kan ik je relaas/opmerkingen i.v.m Golfbrekers nog op die andere datum overbrengen.

   • @ Anna,
    vanmiddag reeds heb i zo eens vluchtig Golfbrekers bezocht maar eerst nu zie ik jouw berichtje.
    Bedankt voor de uitnodiging maar… toen gisteren bleek dat 16 augustus niet haalbaar was voor de Stammtisch, heb ik, samen met moeder de vrouw, voor die 16de reeds andere zaken gepland…

    Jammer en ik hoop echt dat er in de toekomst nog ‘n mogelijkheid zal zijn voor een Stammtisch-samenkomst.

    I.v.m. Golfbrekers is mijn grootste bezwaar de moeilijke communicatiemogelijkheid met de redactie; ik denk dat de contactmodule maar zelden wordt geraadpleegd en op ‘n e-post wordt er niet gereageerd… 🙁

 8. Goed Ropie. Bij een volgende 11 juli laat ik je afroepen. Waarom ik het spijtig vind dat je niet kunt komen is: ik had je willen vragen of ik mijn boek aan je mocht mailen zodat je vrij en vrank je mening daarover kon zeggen. Mocht je daar interesse voor hebben kan ik de tekst aan de redactie sturen, zodat ze het verder kan leiden.

  Wat die communicatie betreft ben ik het met je eens.

 9. Afspraken maken is blijkbaar moeilijk; gezien het probleem van René welke pas op 18 of 19 augustus kon, schreef ik “Stammtischlers” in op 18/08 en zat daar om 14 uur te wachten (met een Omer) op René en zijn gade. Bij nogmaals nalezen van het bericht in casu stel ik dus vast dat de ronde doorgang vond op dinsdag ll. want er daagde vandaag niemand op. Het was alleszins lekker vertoeven in het zonnetje bij den Bengel… Volgende keer beter?

 10. @ Eddy,

  in mijn reactie op ‘ het gaat vooruit’ kwam ik op die Stammtisch terug. Ik zat daar om 10 voor 14 uur, met een Pallieterke voor mijn neus. Hoe het verder verliep kan je in die reactie lezen. Het spijt me dat het zo misgelopen is.
  Ben van plan om mijn e-mail aan de redactie te geven, die ze dan aan jullie kan doorgeven, zodat jij en die Omer en Ropie me rechtstreeks kunnen contacteren? Doen?

  • @Anna, het is dus een spijtig misverstand, want ik heb nog aan de dienster gevraagd of er geen heer met een Thaise dame binnen gezeten was…Antwoord van de “blonde” negatief. Om enkele minuten na 14 uur was ik daar en nam plaats aan het tafeltje tegenover de bengelige ingang, bestelde een Omer en genoot van de overdadige zon… Mijn hondje bekwam een bakje met lekker fris water! Mijn kledij was : blauwe broek, wit hemd en donkerblauwe trui over de schouders (kwestie van de warmte:-))
   Waarschijnlijk waart ge reeds binnen toen ik aankwam, want ik heb op het terras niemand opgemerkt met een P’ke….

Reacties zijn gesloten.