Verdraagzaamheid

Dit is provoceren.

Dit is godsdienstvrijheid.

01

En dit zijn de gevolgen:

84-jarige priester onthoofd

Processie in Lourdes voor O.L.Vrouw op 15 augustus verboden wegens veiligheidsmaatregelen.

Een tijdje geleden is er een Facebookgroep gestart met de naam ‘Mitt Kors/My Cross’ (‘Mijn kruis’.) De initiatiefnemers zijn de priesters Annika Borg en Helena Edlund. Het doel is om solidariteit te tonen met de vervolgde christenen in de wereld. Het initiatief wordt niet gewaardeerd door de islamapologetische Zweedse Kerk (Zweedse Lutherse staatskerk), die van mening is dat men moslims niet mag “provoceren” door het dragen van kruisen.

Dominee Gunnar Sjöberg, de woordvoerder van de Zweedse Kerk in Uppsala, schrijft op zijn Facebook-pagina dat het “opruiend en onchristelijk” om mensen aan te sporen om een kruis te dragen als een daad van solidariteit met de vervolgde christenen. Hij schrijft ook dat hij van mening is dat de toon bij christelijke commentatoren en bloggers “onfris” is, en ziet de Facebook-groep ‘Mijn Kruis’ als aanstichters van een godsdienstoorlog.  Lees verder…

 Meer info bij: Ranglijst christenvervolging

1 gedachte op “Verdraagzaamheid

  1. Provocatie is strafbaar , dat mag niet , dat kan niet ge moogt niemand uitdagen en zeker onze getaande broeders niet . Wanneer gaan ze eindelijk het dragen van een kruisje “strafbaar” maken met een zware geldboete en of gevangenisstraf , gene zever met procedure fouten , geen voorwaarden met vrijlating , geen enkelband of dergelijke nonsens maar effectief , de doos in !

Reacties zijn gesloten.