Spelen met vuur

Iraanse Ayatollah Khamenei: Als Amerika aanvalt zal het hele Midden Oosten brandwonden oplopen’ – Ook strijdkrachten Perzische Golf in verhoogde staat paraatheid

Britse Tornado op de luchtmachtbasis Akrotiri op Cyprus (archieffoto).

De lang voorspelde en gevreesde Westerse aanval op Syrië komt steeds dichterbij nu de eerste gevechtsvliegtuigen en transporttoestellen op de Britse luchtmachtbases Akrotiri op Cyprus zijn geland. De basis bevindt zich op slechts 270 kilometer afstand van de Russische marinebasis in de Syrische havenstad Tartus. (1)

 Uit een vorig jaar gelekte memo van de inlichtingenexperts van Stratfor bleek dat Cyprus als de belangrijkste basis zal worden gebruikt voor militaire actie tegen Syrië. Stratfor constateerde toen al dat het geen eenvoudige opdracht zal worden, omdat de relatief sterke Syrische luchtverdediging mobiel is en de beschikking heeft over SA-17 afweerraketten en mogelijk ook over de door Rusland beloofde geavanceerde SA-300 systemen, die een gevaar voor ieder Westers toestel vormen.

Grijpt de Russische vloot in?

In de wateren rond Cyprus en voor Syrië koersen nog altijd een groot aantal Russische oorlogsschepen, waaronder mogelijk ook enkele kernonderzeeërs. Het lijkt er sterk op dat de Russen binnenkort gedwongen zullen worden een ingrijpend besluit te maken: terugtrekken zodra de Westerse aanval op Syrië begint, waardoor de decennialange bondgenoot van Moskou in het Midden Oosten hetzelfde lot als Libië dreigt te ondergaan, of… ingrijpen. In dat laatste geval is de eerste directe militaire confrontatie tussen Oost en West een feit.

Westerse propaganda

Net als voor de militaire aanval op Libië staan de Westerse media weer bol van de misleidende propaganda die ons burgers moet overtuigen dat optreden tegen Syrië meer dan gerechtvaardigd is, omdat het ‘wrede regime’ van Assad chemische wapens zou hebben gebruikt. Zoals we het afgelopen jaar vaak hebben laten zien zijn het juist de door het Westen gesteunde islamistische rebellen die de meest gruwelijke misdaden tegen gewone Syriërs begaan. De VN constateerde in mei dat niet het regeringsleger, maar de opstandelingen in minstens drie plaatsen chemische wapens hebben gebruikt.

De doorzichtige opmerkingen van de VN-secretaris generaal Ban Ki-moon, die afgelopen zondag verklaarde dat het VN-team in Syrië alleen mag uitzoeken OF er chemische wapens zijn gebruikt, maar niet door WIE, zijn duidelijke signalen dat er opnieuw een duister spelletje wordt gespeeld (2). De politieke machtselite lijkt er echter te vertrouwen dat de burgers in het Westen zich opnieuw graag laten misleiden en weer een nieuwe, al 20 jaar geleden geplande (3) oorlog zullen accepteren.

Iran

Bij deze nieuwe oorlog zou ook Iran betrokken kunnen raken. Opperleider Ayatollah Khamenei liet er geen misverstand over bestaan: ‘Als de Amerikanen Syrië aanvallen, zal het hele Midden Oosten brandwonden oplopen.’ Dit was voor de VS reden om ook zijn strijdkrachten in de Perzische Golf in verhoogde staat van paraatheid te brengen (4).

 Xander

(1) Zero Hedge
(2) Infowars (Wall Street Journal)
(3) Washington Blog
(4) DEBKA

http://xandernieuws.punt.nl/content/2013/08/Eerste-gevechtsvliegtuigen-landen-op-Cyprus-voor-aanval-op-Syri

 

2 gedachten over “Spelen met vuur

  1. De gemiddelde Amerikaan weet Syrië niet eens liggen. Ik ben nog altijd van mening dat de Amerikanen de goeden niet van de slechten kunnen onderscheiden. De zogenaamde “Syrische” rebellen is een rotzooitje van moejaheddin van alle mogelijke tsjoek-tsjoeklanden bij elkaar. Ik zou er niet van schrikken mochten ze zélf de bevolking die ze beweren te beschermen hebben gebombardeerd met gifgas, om het regime Assad te bekladden. Immers, al wie daarbij vergaat is in hun ogen willens nillens een martelaar die van Allah zijn 72 maagden (of dekhengsten?) in ontvangst mag nemen in het fictieve paradijs. Assads regime is misschien een verlichte dictatuur, maar toch liever dat dan een nieuw Iran.

  2. Ik vraag me af is die oorlog nu tegen of ten voordele van de Islam . Reeds meer dan twee jaar moorden ze elkander uit en niet alleen in Syrie . Alawieten , kustmijntieten enz . Enkel de profitieten zoeken het menslievende Europa op en proberen hier baas te spelen . Met hoeveel youtuubekes werden we reeds rond de oren geslagen over de wreedheden begaan door diegene die ze nu gaan helpen . Levend begraven of in brand steken , onthoofdingen enz . Ik zie het verschil niet tussen een gasaanval en vernoemde praktijken . Elke oorlog heeft zijn gruwelen , partij kiezen voor ofwel uitschot , of het uitschot aan de andere kant is geen optie . Ze doen ons geloven dat uiteindelijk humanitaire overwegingen doorslaggevend zijn. Raketten , kogels , bommen enz dat is toegelaten , want dan worden de vastgelegde oorlog-regeltjes gebruikt . Gifgas echter is verwerpelijk , uiteraard dat is smerig ! maar even smerig als kogels raketten enz . Waarom mag Boke Haram zijn gangen gaan . Voor die onozele Islam neger uit te schakelen zijn geen vliegdekschepen nodig of een paar duizend vliegtuigen ! Laat heel het midden Oosten met rust ! Hoeveel eeuwen en hoeveel oorlogen waren er niet nodig in Europa , alvoren dat werelddeel een zeker stabiliteit kreeg . Zoals ik reeds eerder schreef , onze woestijnbroeders zitten met hun godsdienst en levenswijze nog in de duistere middeleeuwen , zelfs diegene die bij ons wonen kunnen zich moeilijk aanpassen aan onze beschavingsgraad . Het westen gaat ingrijpen , daar moet ge niet aan twijfelen , in die (voor de poen) oorlog , zou de kans dan niet bestaan , dat onze (zogezegde) jongens die hun fopspeen of tutters geruild hebben voor een machinegeweer geen bepaalde status krijgen , vermits ze aan de zijde van de Amerikanen vechten voor het “goede doel” een erkenning als oud strijder bv met een financiele tegemoetkoming ?

Reacties zijn gesloten.