Sparen is voor de anderen

Terwijl honderdduizenden burger-ambtenaren, werkzaam voor Amerikaanse leger, onbetaald verlof moeten nemen en in heel het land de spaarlamp brandt, heeft het Pentagon slechts één dag voor de shutdown in de VS nog voor miljarden geïnvesteerd.

Volgens “Foreign Policy” heeft de legerleiding maandag 94 contracten ondertekend en voor 5 miljard dollar wapens en uitrusting gekocht.
Handgranaten, spionagesatellieten, duikbootrobots, helmen, veldbedden, een fitness- en een televisiestudio stonden op de bestelbons.  Alleen al voor de aankoop van wapen-reservedelen werd een bedrag van 2.5 miljard dollar gespendeerd  (Spiegel).
Daarmee doet het ministerie van landsverdediging niets nieuws.  Elk jaar opnieuw, net voor het financieel jaar afgesloten wordt, in de nacht van 30.9 naar 1.10., gaat het ministerie winkelen.

De rest van het land moet maar sparen.   Voor oorlogstuig is er altijd geld.  Dreigend faillissement of geen dreigend faillissement.
En toch had Obama zonder verpinken het land in de zoveelste oorlog gestort.

FT

 

Eén gedachte over “Sparen is voor de anderen

  1. Eigenlijk na de besparingen van 500 miljard die Obama het leger heeft opgelegd, zijn die 5 miljard uitgaven maat een peulschil.

Reacties zijn gesloten.