Soske sjot

Socialisten vliegen massaal uit raden van bestuur

Met Descheemaecker komt een lid van N-VA met donkerblauw imago op de voorzittersstoel van De Lijn.

Matthias Storme (N-VA) wordt dan weer aangesteld als voorzitter van de Vlaamse Regulator voor de Media.

In de politieke wandelgangen is het lachwekkend ‘soske sjot’ gaan heten. Gedoeld wordt op de operatie die gaande is binnen alle geledingen van de overheidsdiensten en aanverwante agentschappen. De Vlaamse overheid werkte deze week een lijst af met 150 benoemingen.

Socialisten verliezen dezer dagen massaal hun zitjes en worden meestal door vertegenwoordigers van N-VA vervangen. De bekendste wissel vindt plaats aan de top van vervoersmaatschappij De Lijn. Marc Descheemaecker, voormalig CEO van de Belgische Spoorwegen (NMBS), wordt de nieuwe voorzitter. Lees verder…

FVE

3 gedachten over “Soske sjot

  1. Overal die linkse smeerlappen buiten en er ėėn wet aan toevoegen nl. Een politiek mandaat mag nooit bijbaantjes of mandaten opnemen.
    Het mandaat waarvoor hij/zij verkozen is is ook het enige mandaat dat voorkomt veel rotzooi en vriendjespolitiek en doet iets aan het hoog aantal ‘Vlaamse, Waalse’ werklozen, geen gezeik over kwota a.g. vreemdelingen/allochtonen want wij aanvaarden op geen enkele publieke functie allochtonen en met de privesector hebben ze zich niet mee te bemoeien.
    Dat kan dus met ong. 50% minder ambetantenaren wat intussen ook Dewever heeft gezien.

  2. Jaren geleden toen De Oude Kaars (ik dacht in Wommelgem) nog niet afgebroken was ben ik daar op een avond van de VVSG aanwezig geweest. Tijdens de ontvangst stonden wij aan receptietafels met een drankje een klapke te doen. In gezelschap van enkele Vlaams Belang mandatarissen kwam er een sos bij ons staan. De man begreep niet goed wat wij daar kwamen doen, want. Wij zouden nooit in intercommunales zetelen. Ik antwoordde de man “dat kan wel zijn, maar de tijd is niet ver meer af dat jullie er gaan uitvliegen”.Hij bekeek me heel bedenkelijk en stapte verder naar een andere tafel. Waarschijnlijk ging hij zijn juist opgelopen trauma daar verwerken. Wat zal die nu voelen???

  3. Met de NBA dezelfde politiek dan met de socialisten, het is te doen voor de zitjes

Reacties zijn gesloten.