Slecht nieuws

Barbara Pas zal geen kandidaat voorzitter zijn van het Vlaams Belang

Wij nemen de tekst van haar webstek over:

Vanaf zaterdag, als de partijraad de procedure openstelt, kan men zich officieel kandidaat stellen om Gerolf Annemans op te volgen als nationaal partijvoorzitter van het Vlaams Belang. Velen rekenen op mijn kandidatuur. En tot voor kort had ik ook deze ambitie.

Uiteraard zal ik meewerken aan een vernieuwing van onze radicale en rechtlijnige partij. Als aanvoerder van onze fractie in de Kamer, en zoals het ernaar uitziet van de enige rechtse oppositie in Vlaanderen, zal ik professioneel meer dan mijn handen vol hebben.

Het bericht dat niet alleen mijn vader, maar nu ook mijn echtgenoot (opnieuw) tegen kanker moet strijden doet mij afzien van mijn kandidatuur voor het partijvoorzitterschap. Ik reken op het begrip van iedereen uit onze gezinspartij dat ik in deze omstandigheden absolute prioriteit wens te geven aan mijn gezin.

Ik heb mijn privéleven steeds afgeschermd en zal dat in de toekomst ook blijven doen, maar ik vond dat ik deze toelichting aan de achterban verschuldigd was. Alleen al om de berichtgeving te weerleggen dat de jonge generatie “geen zin heeft” of “het niet ziet zitten” om de leiding over te nemen.

Ik geloof rotsvast dat we onze partij succesvol kunnen moderniseren. Een vooruitziende Vlaams-nationale republikeinse partij is immers broodnodig.”

Onze redactie heeft volledig begrip voor Barbara’s situatie, wenst haar en haar familie veel moed en beterschap, maar kan niet anders dan dit heel, heel erg spijtig vinden.

U ziet en hoort haar in onderstaande video tijdens een uitzending van Reyers Laat samen met Gerolf Annemans over de ideologie van het Vlaams Belang:

FVE

2 gedachten over “Slecht nieuws

  1. Dit is voor de verjonging van het Vlaams Belang een zeer spijtige zaak. Het siert echter Barbara Pas dat ze voor haar gezin kiest. En uitstel is hopelijk geen afstel!

  2. Ik vind het héél spijtig, ik vond ze de geknipte voorzitter om onze partij sympathiek naar buiten te laten komen. Maar ook begrip voor haar. Het siert Barbara dat ze kiest voor haar gezin. Nooit zal er iemand het verwijt kunnen maken dat ze koos voor een postje of dat ze omstandigheden uitbuitte. Respect voor mevrouw Pas, maar het blijft spijtig. Zo een jonge vrouw aan het roer van VB had niet anders dan goed kunnen zijn.

Reacties zijn gesloten.