9 gedachten over “Mark Grammens

 1. Het lijkt me dat Belgie een grote gesloten psychiatrische instelling is ! De verplegers die er alles aan doen , om terug wat gezond verstand te kweken in de zieke hoofden van hun patienten , zijn de rechts denkende mensen met als leiding gevende dokter het VB. Spijtig dat ze in de minderheid zijn. Het moeilijkste is , probeer maar eens een geestesgestoorde te overtuigen dat hij ziek is .

 2. Hangt er vanaf waarover Mark Grammens een uitspraak doet. Enkele tijd geleden citeerde ik hem hier ivm met Israel en dan was hij simplistisch.

 3. De N-VA is wat ze is, een nieuwe “tsjeven-partij”, met de bijpassende farizeeërs-mentaliteit. Om de macht gaat het, lees postjes. Dat is uiteraard erg belangrijk in de politiek, daar niet van, maar nooit ten koste van de core business van een partij, in casu de onafhankelijkheid van Vlaanderen. De N-VA heeft veel goed menende Vlamingen aan boord weten te halen met haar zogezegde “verdampingsstrategie”, Vlaams-nationalisten die hierin een echte kans zagen voor Vlaanderen, daarbij de uitspraak voor de verkiezingen van S. Bracke in Knack negerend dat “VB-ers, en bij uitbreiding alle Vlaams-nationalisten, klootzakken zijn die moeten bedrogen worden. Als uitspraak kan dat tellen. Voeg daarbij zijn verklaring dat de volgende regering louter een sociaal-economische zou zijn, zonder enige uitgesproken Vlaamse eis, en meteen is de huidige toestand niet zo toevallig. Alles was al zo ingepland in de strategie van de N-VA., van verdamping is helemaal geen sprake meer. Al de goed menende Vlaams-nationale overlopers zijn dus bewust bedrogen door de N-VA !

  De N-VA-leiding weet als geen ander dat deze strategie van verdamping een fabeltje is, gewoon omdat zij als politieke partij bij enige Vlaamse eis, in een niet uitgesproken “cordon sanitaire” belandt, en de facto een tweede VB wordt. Vandaar de huidige evolutie: geen enkele, maar dan ook geen enkele Vlaamse eis ligt er op de onderhandelingstafel. Dat was de “conditio sine qua non” voor BDW en zijn zogezegde Vlaams-nationalisten om mee te mogen doen met de gevestigde Belgische politieke partijen. De langzame politieke wurging van de N-VA is dus ingezet door België.

  Dat betekent dat het VB het wel degelijk bij het rechte einde had en nog altijd heeft als zij stelt dat deze verdampingsstrategie onmogelijk kan werken, en dat er maar één uitweg bestaat voor Vlaanderen uit het Belgische institutionele moeras, nl. de eenzijdige en democratische uitroeping in het Vlaamse Parlement van Vlaanderens onafhankelijkheid. Ook de N-VA weet dat maar al te best, maar zal dit nooit willen of kunnen toegeven, omdat dit ten koste zou gaan van haar geloofwaardigheid.

  Hoe lang zij die geloofwaardigheid in de huidige “Belgische omstandigheden” nog zal kunnen behouden, is een ander paar mouwen. Zij zal eerder dan haar lief is gedwongen worden tot een definitieve keuze tussen haar Belgische of Vlaamse poot.

 4. Eigenaardig dat vele prominente Vlaams-nationalisten die tot en met de verkiezingen dweepten met de partij die zonder cordon zou zorgen voor de grote ommekeer, beseffen dat het voor deze partij enkel te doen was om zoveel als mogelijk goedbetalende postjes te bekomen. Programma-punten die afgenomen werden van het VB, om hun kiezers te ontfutselen, bleken slecht lucht na de verkiezingen.’t Pallieterke die eveneens die hoop had gekoesterd deed naarstig mee aan de verheerlijking van de NVA. Nochtans had men zijn conclusie reeds vroeger kunnen trekken door het bilan op te maken van al die jaren regeringsdeelname en deelname in gemeenteraden : zoals het sponsoren van de salafistische moskeeën, publiciteit voor de invoer van meer migranten uit Roemenië, Bulgarije, Albanië, weigeren van een belangenconflict bij de laatste staatshervorming, blijven vasthouden aan het cordon sanitaire tegen het VB,enz.

  • Ben het daar niet mee eens. Broedertwist en schande lijkt ons wel aangeboren te zijn. Alhoewel ik trouw blijf aan VB denk ik dat de strateeg BDW den Belgique binnen het jaar zal doen splitsen door al wat Walsch is. Die Welschen gaan splitsen. Voor het overige houden wij ons dag in dag uit bezig met de moslims en houden wij scheldpartijen over dat soort volk, terwijl er NIKS verandert.

   • Daar ben ik het ook mee eens want de Walen hebben een plan B en waarschijnlijk ook een plan C klaar liggen. Zij zijn overtuigd dat er ooit een splitsing komt. De Vlaamse koe zal niet alleen eerst droog gemolken worden maar enkel huid en beenderen zullen overblijven. Ik vraag mij al heel lang af wat de Vlaming tegenhoudt om zijn rechten op te eisen.

 5. NVA vertrouw ik voor geen haar en dat doen gelukkig steeds meer Vlamingen.
  Momenteel worden we leeggeroofd door franskiljons, allochtonen, coburgers en EU misdadigers van plusminus 20 miljard euro per jaar, ik herhaal 800 miljard bfr per jaar.
  Hoelang gaan wij Vlamingen dat blijven accepteren?
  Stop die roofbouw en Vlaanderen heeft geen enkel probleem en….sluit de grenzen en verwijder de parasieten.

Reacties zijn gesloten.