3 gedachten over “Selectieve berichtgeving

  • Ropie,

   op 24 december schreef een rabbijn, in de Jüdische Allgemeine een artikel over kerstmis en channuka, waarvan de twee feesten samenvielen.

   ‘Beide feesten zijn zeer verschillend.Hij wijst op op het grote verschil van deze religies en hun feesten. Channuka is een militaire overwinning, terwijl Kerstmis (theoretisch)de geboorte van de messias is. Lang geleden en wijd weg. Channuka duurt 8 dagen, Kerstmis bijna 8 maanden.

   Dat kerstfeest heeft niets mee te betekenen, weet de rabbijn, we leven in een post- christelijke Europese samenleving, waar de kerstman de klanten begroet. en de eet-feestjes organiseert.

   Bekijken we Kerstmis uit een ander perspectief. Is Kerstmis een gevaar voor de joden? Ik denk het. Is het nog een christelijk feest? Het wordt van karakter eerder heidens gedragen.’
   Binnen het judaïsme blijkt het fel bekampte feest van kerstmis, voor joden geen gevaar meer te zijn.
   Daarom zag de rabbijn in zijn artikel geen grond om joden te verbieden om met hun niet-joodse familieleden een familiefeest te houden.

   En wie lacht in zijn binnenvuistje? De Kesel of de rabbijn.

 1. Heel dit zottekesspel begon niet met de moslims. Die zien Jezus nog als profeet, waarderen zijn moeder en beweren niet dat Jezus theoretisch geboren is en dus niet in de praktijk, zoals rabbijn Walter Rothschild schrijft in de Jüdische Allgemeine. Hij laat daar bovendien nog op volgen: lang geleden en wijd weg. Een mens zou daar kunnen op laten volgen dat alles wat in het Oude Testament gebeurde, nog langer geleden was en nog verder weg.

  De grond van het ondermijnen van de christenheid begon in het verleden, bij het ontstaan van de judea-vrijmetselaars. Ze gaven zich de moeite om christelijke begrippen bewust te veranderen en de christenheid bestendig te ondergraven. De mensheid had geen christendom meer nodig, mooie kerstliederen werden vervangen door jingle bells. Kerststallen werden aanstootgevend, de herders en de ster imaginair.

  Als rabbijn Walter Rotschild schrijft ‘het kerstfeest heeft niets meer te betekenen’ klinkt het als een triomfkreet.
  De idioten die voor de kar gespannen werden in het offensief om ‘anderen’ niet voor het hoofd te stoten, zijn voor de achterliggende gronden alleen maar nuttige idioten geweest.

Reacties zijn gesloten.