Schuldige, sta op!

Trump noemt de corona covid-19 virus de “Chinese virus”. Wijst beschuldigend in de richting van China, waarbij er ruimte gelaten wordt voor opzet of schuldig verzuim.

China heeft er – logisch, toch? – een andere mening over.

In oktober 2019 reisden 172 Amerikaanse atleten (in werkelijkheid 369) in militaire dienst naar Wuhan voor de World Military Games. Ondanks het feit dat de VSA het grootste leger ter wereld hebben, het tienvoudige zelfs, bereikten de Amerikaanse deelnemers slechts de 35ste plaats na landen als Iran, Finland en Slovenië. Zij hadden weliswaar een grote ploeg, maar hun prestaties waren niet zo “great”. Eigenlijk een schande voor het “greatest” leger ter wereld.

De Chinezen stonden erbij en keken ernaar, noemden hen de “Soyasaus soldaten”. Men kan zich de vraag stellen of de VSA überhaupt een goede prestatie wilden leveren. Sommigen van hun ploeg namen zelfs niet deel aan de competitie waarvoor ze ingeschreven werden, maar bleven liever in de buurt de inmiddels beruchte vismarkt, Huanan Seafood Wholesale Market, waar de ziekte naar verluidt haar oorsprong vond enkele dagen nadat de Amerikanen terug naar huis gekeerd waren.

De datum van hun terugkeer was 28 oktober 2019 – twee weken later werden de eerste menselijke besmettingen van Covid-19 vastgesteld in Wuhan. De Chinezen slaagden er niet in patiënt zero, de eerste verspreider, te vinden en geloven dat het ging om een der leden van de Amerikaanse sportploeg.
Tevens baseren ze zich ook op bronnen waarin gesteld wordt dat de VSA met het griepvirus besmette deelnemers foutief ingeschat hadden; de zgz. griep die in werkelijkheid Covid-19 zou geweest zijn, ontwikkeld in een militaire bio-oorlogsvoering laboratorium in de staat Washington – nu “ground zero” in de VSA voor Covid-19.

De Chinezen verdenken de VSA ervan, met de ongeïnteresseerde houding en in verhouding onderprestatie van de Amerikaanse militairen als bewijsvoering, tijdens de sportwedstrijd andere doelen te willen nastreven hebben, nl. dat de zgz. atleten daar eigenlijk waren met een bio-oorlogsvoerende opdracht. Hun verblijfplaats was immers ook dichtbij de beruchte vismarkt, waar de eerste bekende cluster van besmettingen gelokaliseerd werd. (…)

Directeur Robert Redfield van het CDC (Centers for Disease Control and Prevention zou toegegeven hebben dat er in de VSA verschillende doden geregistreerd werden vooraleer het virus kon getest worden.

Aug 2019: US army biohazard labs shut down for failing safety checks.
The lab is in Washington State where they have highest incidence of COVID-19.
Oct 2019: Military World Games in Wuhan.
Dec 2019: First COVID-19 case in Wuhan. https://t.co/VPfdutbSoj

In de video geeft Redfield toe dat enkele coronavirusgevallen fout gediagnosticeerd werden als griep. Gaf echter geen tijdlijn op.

De Amerikanen wezen/wijzen de beschuldigende vermoedens van de hand: in werkelijkheid – menen de VSA – is dit slechts een complottheorie verzonnen door de Chinezen.

Wetenschappers ‘weten’ het ook niet (meer). Peter Forster, genetica-wetenschapper in Cambridge, heeft vastgesteld dat het Wuhan-virus niet het originele virus is, dat de eerste besmetting op een mens niet eerder dan 13 september 2019 en niet later dan 7 december 2019 zou kunnen plaats gevonden hebben.

U zoekt het maar uit. Vergeet intussen uw mondmasker niet.