Schommelen is strafbaar

Ook schommelen is strafbaar

Het Prachtland Saoedi-Arabië bekommert zich opnieuw over het welzijn van zijn vrouwelijke bevolking.  De religieuze politie vindt het zelfs nodig in te grijpen als vrouwen wat zitten te schommelen in een park.  Ze ziet daarin een mogelijke aanslag op de zeden.

Die Szene in einem öffentlichen Park in Saudi Arabien spaltet die Gemüter. (Screenshot akhbaar24.com)

De foto toont twee medewerkers van de ‘Overheid voor de bevordering van de deugd en de bestrijding van het kwaad’, die naar een groepje vrouwen in een openbaar park gaan.  De dames worden gesommeerd sito presto op te houden met dat zedeloos gedrag.  Of hun geschommel gevolgen had is niet bekend.
Critici zagen hierin een bijkomend bewijs van de onderdrukking der vrouwen.  Rechtgeaarde gelovigen daarentegen hadden begrip voor de tussenkomst want de vrouwen zouden mannen (kunnen) provoceren.

 In de herfst probeerden jonge vrouwen het rijverbod te doorbreken door middel van internationale media-aandacht.  Het heeft allemaal niets geholpen.  De grootmoefti Abd al-Aziz bin Abdullah Al asch-Schaich sloeg elke hoop de bodem in, want “Saoedi-Arabië heeft slechts de wens de samenleving door het rijverbod voor het ‘kwade’ te beschermen”.
In februari eiste een geloofsleider zelfs de boerka voor baby’s.  Sjeik Abdullah Daoud achtte een volledige bedekking, uiteraard ook van het gezicht, voor borelingen van het vrouwelijke geslacht absoluut nodig om hen te beschermen tegen mogelijke seksuele misbruiken.
Kortom: de situatie der vrouwen in het zandbakkenkoninkrijk is nog steeds niet ideaal.  Zonder akkoord van een mannelijke voogd kunnen en mogen ze niets.

Riyadconnect

7 gedachten over “Schommelen is strafbaar

  1. Om te testen of ze zin voor humor hebben ! Ik zou me als Saoudische vent verkleden met een boerka . De haren van mijn benen scheren en beginnen touteren dat het een lieve lust is . Mijn blote benen hoog de lucht in en daarbij kirrende klankjes uitstoten. Ik zou die deugdbestrijders hunne smoel eens willen zien als ze ontdekken dat ik een vent ben . Prijsvraag ! wie wint er een weekje vacantie naar Saoudi-Arabie , schrappen wat niet past 1- De zedenpolitzei geraken niet uit hun lachbui om die goede grap en na afloop gaan we met ze,n allen een pint drinken op de hoek ….. 2 Ik krijg 100 zweepslagen …… 3 bij uitspraak van het hooggerechtshof van Saoudi Arabie mag ik nooit meer op een touter of schommel zitten…….. veel geluk voor de deelnemers

    • Er is nog een variante, maar die is onomkeerbaar. Vergeet niet dat homo’s daar letterlijk de verworpenen der aarde zijn.

  2. maar natuurlijk! ten eerste weten we niet of die dames wel een slipje dragen (waarschijnlijk niet, zo zijn ze snel ter beschikking van hun eigenaar). En iedereen weet dat schommeling wind veroorzaakt waardoor hun zedelijke kledij kan opvliegen…. Iin feite zouden ze die schommels moeten afbreken. Maar dan kunnen de mannen weer niet schommelen. Gewoon verboden voor vrouwen dan maar. Simpel toch die islamitische logika.

  3. Wat een fijne godsdienst die zo de vrouwen verdedigt tegen de seksuele misdrijven van de mannen. De Christelijke honden hebben de vrouw nooit beschermd nog een bewijs dat de Islam een vredelievende godsdienst is

  4. In de buurt waar ik werk zie ik dagelijks dames met hoofddoek aan het stuur van een grote en dure wagen. Ik ga geen merken zoals Audi, BMW, Mercedes en dergelijke opnoemen. Men zou kunnen denken dat ik jaloers ben. Dat is niet zo want ik gun ieder zijn pleziertje. Maar ik vraag mij af, waarom mogen die dames hier wel met de wagen rijden en in Saoedi-Arabië niet???

  5. De Roger is goed op weg om , bekeerling te worden . Hij spreekt over fijne en vredelievende godsdienst en Christenhonden . Rest nog een struikelbaard kweken ,een soepjurk dragen en arabisch leren. Ik vrees echter als hij zijn vrouw gaat verplichten een boerka te dragen hij vlug zal genezen zijn . Ik vermoed zelfs dat Allah op zijn benen staat te bibberen als zijn vrouw haar repliek begint met “” wablieft !!!……( Roger ik maak maar een grapje hoor)

Reacties zijn gesloten.