Schietgebedje

Über den Wolken… muss die Freiheit wohl grenzenlos sein, zong Reinhard Mey.  Niet toch.  Ook boven de wolken moet de sharia het leven der vliegende reizigers in goede banen leiden.  De vlucht van het Maleisische Rayani Air (niet te verwarren met Ryan Air) start met een schietgebedje onder de vakkundige leiding van de in hijab geklede airhostessen.  Uiteraard wordt er geen alcohol geschonken en kan er slechts halal gegeten worden.

Zowel in Saoedi-Arabië, Iran en Brunei bestaan er al sharia-luchtvaartmaatschappijen.  In Groot-Brittanië zou ook een kuffarvrije vliegmogelijkheid overwogen worden.  De sultan van Brunei heeft trouwens officieel Kerstmis verboden omdat dit het ‘ware, enige, echte geloof zou kunnen aantasten’.   Met deze beslissing, waarop bij overtreding zware straffen staan, toont de sultan dat hij de koran letterlijk (op)volgt.  Ook het strafwetboek werd vervangen door de sharia met daarbij horende straffen zoals steniging, zweepslagen en amputaties indien nodig.

 The Telegraph

 

 

 

8 gedachten over “Schietgebedje

  1. Uiteraard heeft die voormalige geitenmelker van Brunei , die dank zij olie en met wat geluk bij het VDAB de job van sultan kreeg , kerstmis verboden . Omdat Kerstmis de vrede promoot bij alle mensen van goede wil . Blijkbaar horen die koranneukers daar niet bij , die willen enkel macht , onderdrukking en zoveel mogelijk wereldmiserie . Ik ………totale censuur ……….erop

    • Ook Somalie verbiedt kerstvieren, ‘want wij zijn een moslimland’. En de christenen maar felicitatiekaartjes sturen bij begin en einde van de ramadan…Het Stockholmsyndroom?

  2. Altijd interessant om weten wat de inwoners van een bevriend land over je denken. Neem nu Ben-Zion Gopstein, Bentzi voor de vrienden. Hij wordt een uiterst rechtse rakker genoemd, net zoals de keizers van het VB.
    Bentzi, hoofd van de organisatie Lehava, houdt zijn mening niet voor zich. Iedereen mag ze weten. Daarom publiceerde hij een ‘op-ed calling’ op 22 december 2015 over Kerstmis. Een feest dat gevierd wordt binnen ‘that accursed religion’ (die vervloekte religie) met zijn ‘blood-sucking vampires’ (bloed zuigende vampieren) leren wij van Bentzi.
    Hij vindt ook, samen met de talrijke aanhangers van Lehava, dat het in Israël voor christenen gedaan moet zijn met dat kerstmis vieren. ‘Christmas has no place in the Holy Land. Let’s throw the vampires out of our land before they drink our blood again’. (Kerstmis heeft geen plaats in het Heilig Land. Gooi ze uit ons land voor ze ons bloed opnieuw drinken).
    Dat is, wat ik noem, klaar en duidelijke taal.

Reacties zijn gesloten.