Scheiding van Kerk en Staat afgeschaft in Zweden?

Afbeeldingsresultaat voor scheiding kerk en staatDe Zweedse premier Stefan Lofven heeft aangekondigd dat hij alle Zweedse priesters zal dwingen holebi koppels te trouwen.

“Geen enkele priester van een Zweedse kerk mag weigeren holebi’s in de echt te verbinden.” Immers… “als je beroep vroedvrouw/man is dan mag je ook niet weigeren abortussen uit te voeren. Datzelfde principe telt voor priesters – als dat je niet aanstaat, moet je maar een ander beroep kiezen.”

Tot nu toe heeft slechts de evangelisch-lutheriaanse Zweedse kerk toegestemd. Hoewel ze officieel over deze eis hun zegen gegeven hebben, liet de kerk aan hun priesters de mogelijkheid open te weigeren als dit niet met hun overtuiging of geweten in overeenstemming was.

Premier Stefan Lofven bindt nu samen met zijn sociaal-democratische partij de strijd aan tegen religieuze onverdraagzaamheid. Benieuwd hoe de imams op het goede nieuws van de premier zullen reageren.

In Zweden mogen holebi’s sinds 2009 trouwen. De Zweedse kerk geldt als de meest link(s)e en progressieve ter wereld. Hun lesbische bisschopin, Eva Brunne, bestond het te eisen dat alle kruisen van de kerken verwijderd worden want “ze zijn een belediging voor de moslims”.

Journalistenwatch

4 gedachten over “Scheiding van Kerk en Staat afgeschaft in Zweden?

  1. Hoe kan dat nu…Zweden een van de favoriete landen voor moslims , met 61 no go zone’s waar de scharia wet van toepassing is , waar een bisschopperin kruisen op kerken verbiedt , moeten homo’s en Lesbiennes kunnen huwen voor “God”. Dat is een kaakslag voor Al en Lah en een stamp in het kruis van zijn profeet . Moslims gooien ze van de daken of worden gestenigd ….en in Zweden mogen ze huwen ?
    Trouwens waar bemoeit die Stefan zich mee?

  2. …Zo onnozel al die godsdiensten…Moest er echt een” God de vader” bestaan , die overloopt van liefde en rechtvaardigheid voor zijn schapen . Hij zou niet dulden dat zijn volgelingen worden afgeslacht en zou zijn vertegenwoordiger op aarde “de Paus” een klets rond zijn oren krijgen en in de hoek vliegen met ezelsoren op zijn hoofd . Moest Allah werkelijkheid zijn , geen verzinsel maar echt .Hij zou instemmen met een kalifaat in Syrie en Iran, hij zou ze steunen en verdedigen maar niks van dit alles ! Hun leider ” De jef van’t hoekske ( maar dan in het arabisch) werd naar het paradijs gestuurd . Zijn volgelingen krijgen op hun kl…..Er is en bestaat geen enkele reden om godsdienst te steunen en te beleven. Moest er echt een hemel bestaan , een hiernamaals , zonder correcte politiek noch zakkenvullers Koningen ,noch wereldleiders ….wel …als ge leeft als mens , die naam waardig , geloof mij , dan komt ge zeker in het hemels paradijs en kunt ge mits een kleine vergoeding Merkel en dergelijke zien branden in de hel !

Reacties zijn gesloten.