Reistip: Wallfahrtskirche in Neviges

Wij hebben de basiliek van O.L.Vrouw van Scherpenheuvel; in het zgn. Bergische Land heeft men Maria, Koningin van de Vrede. Twee basilieken. Op ca. 235 km afstand van Antwerpen. Qua stijl kunnen ze niet meer van elkaar verschillen ook al zijn ze beide gebouwd ter verering van O.L.Vrouw.

Om eerlijk te zijn, als je de kerk van buiten ziet, denk je eerder aan een bunker dan aan een bedevaartskerk. Binnen waan je je in een grot, in een spelonk met als bijzondere blikvanger een glasraam met een rode roos. De video’s geven niet weer hoe nietig men zich voelt. Je hoeft het gebouw niet mooi te vinden, maar het is op zijn minst zeer ongewoon en indrukwekkend. Bent u deze zomer ergens in de buurt, trek eens naar Neviges. Het stadje zelf is schilderachtig.

De Maria Koningin van de Vredekerk, kortweg de Bedevaartskerk van Neviges of de Mariadom (Duits: Wallfahrtskirche in Neviges of Mariendom), is een aan Maria gewijde kerk op de Hardenberg in Neviges, een stadsdeel van Velbert, (NoordrijnWestfalen). De bedevaartskerk werd in de jaren 1963-1972 gebouwd naar een ontwerp van Gottfried Böhm en uitgevoerd in gewapend beton. (Klik hier voor meer info in het Nederlands)

Of bezoek de webstek in het Duits: https://www.mariendom.de/Startseite