Reis

Afbeeldingsresultaat voor reis film“Reis”, vrij vertaald de chef, de baas, de leider, de Turkse halfgod.  Een zgn. biografie over Erdoğan.  De Turken lusten er pap van.  Nu te bekijken in Kinepolis, Antwerpen.  De film zou zonder dat hij er weet van had gedraaid zijn.  Kwestie van een weigering te voorkomen.  Erdoğan, de vleesgeworden bescheidenheid, zo kennen we hem.

De film toont zijn levensverhaal van zijn geboorte, zijn afkomst in armoedige omstan-digheden, zijn opgang tot en met zijn burgemeesterschap van Istanboel.  Daar stopt het verhaal.  Niet toevallig omdat hij toen in de gevangenis belandde…wegens sympathie voor de jihad en de sharia.  Het is wachten op zijn standbeeld in alle Turkse steden, in Duisburg, Gent, Delft…

 

5 gedachten over “Reis

 1. En Erdogan en de Turken ergeren, dat is de nieuwe sport in Duitsland. Dat zegt tenminste de minister van justitie van het Ottomaanse Rijk. In Gaggenau wilden de Turken ter ere van Erdogan een meeting houden en ze wordt verboden. Met onnozele argumenten. De hal is te klein, er zijn te weinig parkeerplaatsen en teveel Turken.
  Ik heb er alle begrip voor dat Erdogan boos werd en zijn afspraak met de minister van Justitie Heiko Maas afzegde.

 2. Dat treiteren van Turken stopt niet. Nadat Bekir Bozdag -justitieminister- al een verbod kreeg om Erdogan en zijn partij in de bloemetjes te zetten in Gaggenau, is nu Nihat Zeylbecki – minister van economie- als slachtoffer aan de beurt. Eerst wou de brave man een verkiezingsspeech houden in Keulen en hij mocht niet. Dan maar morgen in Frechen spreken? Nee, zeggen de Duitsers, komt niets van in huis.
  Pesten noem ik dat en is dat niet strafbaar en een film waard?

 3. We blijven nog even bij de Turken. In mijn lijfblad Hagalil lees ik over een autokaravaan in Keulen en hoe in verschillende steden mensen op de been komen voor Deniz Yücel. Een Turkse-Duitser en vriend van de PKK. Staat niet in Hagalil vermeld maar in Der Welt.
  Deniz zit momenteel in Constantinopel (Istanbul voor moslims) in voorhechtenis. Hij wordt ervan beschuldigd propaganda te maken voor een terroristische vereniging, de PKK.

  Ik heb naar wat teksten van de journalist Deniz gezocht. Hij wordt gedreven door het Deutschland Verrecke! Hij ziet een bevolking die zich uitsluitend bezig houdt met rechtsextremer internetdreck. Deniz is in blijde verwachting van ‘das Ende’ van Duitsland en in een normale maatschappij zou Deniz een geval voor de psychiatrie zijn.

  Voor dit individu komen dus heel wat mensen op de been en Deniz verwacht ook niets anders dan massale protesten. Blijkbaar stoort de rechtsextremer Dreck, zoals hij de Duitse bevolking noemt, voor eigen belang niet.

  Ik kan het motief begrijpen waarom men hem in Turkije opsloot en ik kan de motieven begrijpen waarom de haatpredikers hem perse terug willen.

 4. Het is besmettelijk dat treiteren van Turken. Het virus bereikte nu ook Nederland.
  Ergerlijk is het dat, in de door Turken ingenomen zone’s in Europa, Erdogan zijn verkiezingsstrijd wordt belemmerd. Nederland overweegt zelfs gerechtelijke stappen om de verkiezingsstrijd van de Turkse min. van buitenlandse zaken, Mevlut Cavusoglu, in Rotterdam te verhinderen.
  Langs Turkse zijde vindt men het een aanfluiting van de hoffelijkheid en de belemmering van de integratie van het Ottomaanse Rijk in Europa. En natuurlijk hebben ze ontdekt dat dit enorme gaten, tekortkomingen zijn in de democratie en de mensenrechten.

Reacties zijn gesloten.