Rassendiscriminatie gaat in Zuidelijk-Afrika onverminderd verder

Zimbabwe maakt beurs alleen toegankelijk voor zwarten

In een land gelegen in het zuidelijk deel van Afrika heeft zich een merkwaardig racistisch feit afgespeeld. Zimbabwe maakt de beurs van Harare alleen toegankelijk voor zwarten.

De beslissing houdt rechtstreeks verband met de herverkiezingen van Robert Mugabe tot president.

Die heeft wel meer vreemde beslissingen genomen of beslissingen die tot een nationale ramp hebben geleid. Zo leidde de onteigening van de gronden van de blanke boeren tot een instorting van de economie van Zimbabwe, met hongersnood tot ge gevolg.

Financiële innovatie van het ongewenste soort
Financiële innovatie van het ongewenste soort, zo wordt de nieuwe maatregel van Mugabe genoemd. Zijn ingreep in de landbouwsector heeft geleid tot een periode van hyperinflatie, instorting van de nationale munt en een economische puinhoop die zijn weerga niet kent.

Op die beurs die alleen voor zwarten is bedoeld, zullen ook de aandelen worden verhandeld van bedrijven die tot voor kort hoofdzakelijk in handen waren van Zuid-Afrikaanse mijnbouwbedrijven. Dat is niet langer meer het geval, want Zimbabwe neemt een belang van 51% in alle bedrijven die in handen van Zuid-Afrikanen waren.

En zeggen dat Rhodesië ooit een welvarend land was, bekend als dé voedselexporteur en graanschuur van Afrika.

http://slimbeleggen.net/zimbabwe-maakt-beurs-alleen-toegankelijk-voor-zwarten/

4 gedachten over “Rassendiscriminatie gaat in Zuidelijk-Afrika onverminderd verder

  1. Als er sprake is van racisme is dit eenrichtingsverkeer nl van Blank naar zwart, het omgekeerde bestaat niet de gekleurde man is nooit racistisch tov de blanke man.
    Dus in Zimbabwe is geen sprake van een racistische daad.

  2. Het was even schrikken toen ik bovenaan het artikeltje de vetgedrukte tekst verkeerdelijk las “” Belgie maakt beurs van Brussel alleen toegangkelijk voor Moslims en bekeerlingen “”” En zeggen dat Belgie ooit een welvarend land was bekend als het voorbeeld , de pionier van correcte verdraagzaamheid en top beschaving . Was het slechts een kwade droom of een spontane ongewilde blik in de toekomst !

Reacties zijn gesloten.