Bij meneer doktoor… of liever bij een knappe juffrouw

Bij meneer doktoorTerwijl we dit artikel publiceren, kunnen we al vermoeden welke reacties dit bij de mannelijke lezers zal uitlokken.  Komaan, Fikken, laat je helemaal gaan.

Gezelschap van mooie vrouwen bijzonder gezond voor mannen

Mannen zijn eenvoudige wezens, met één knop te bedienen. Dat denken althans veel vrouwen. Er komt zelfs helemaal geen knop bij kijken om aan de man een bepaalde draai te geven. Gewoon in gezelschap vertoeven van aantrekkelijk vrouwvolk zorgt voor een heilzame hormonale boost. “De man reageert zoals alle dieren. Hij vertoont dezelfde mating response“, aldus de onderzoekers van de University of California.

Mating response? Misschien valt het nog het best te vertalen door paringsdrang. “Uiteindelijk draait het allemaal om seks”, zegt de antropologe Leslie Knapp daarover in The Telegraph. Een man ziet in alle vrouwen potentiële partners, vindt hij ze aantrekkelijk dan zorgen zijn hersenen voor een opmerkelijke stijging van het testosteron- en cortisolgehalte.

Testosteron behoeft weinig uitleg. Cortisol is het anti-stresshormoon dat je toelaat je energie te kanaliseren en je angsten onder controle te houden.

Hersenen plots een meter naar beneden
Het onderzoek dateert van enkele jaren geleden, het inzicht is dus niet echt nieuw maar de resultaten zijn indrukwekkend. En leerrijk. Vrouwen kunnen er hun voordeel mee doen, mannen begrijpen zo misschien waarom hun hersenen soms plots een meter naar beneden zijn verschoven.

Essentieel voor de gezondheid van meneer
Wanneer een man 5 minuten met een mooie vrouw praat gaat zijn testosterongehalte 14 procent hoger, het cortisolgehalte stijgt zelfs met 48 procent. Zet die man in gezelschap met andere mannen en de hormonenspiegels dalen met 2 en respectievelijk 7 procent. Testosteron is niet alleen een aanjager van het libido, het hormoon is ook essentieel voor de algemene gezondheid van meneer.

“Wel zien zitten”
Deze resultaten geven aan dat mannen er beter aan doen enkele vriendinnen op te zoeken dan op café te gaan uithangen met hun maten. Voorwaarde is wel dat mannen die vriendinnen ‘wel zien zitten’, om het zo te zeggen. In de Amerikaanse studie werden 149 mannelijke studenten tussen 18 en 24 jaar in contact gebracht met een vrouwelijke studente van 18 tot 22 of met een mannelijke onderzoeker. De 7 vrouwelijke proefkonijnen die de aandacht van de heren genoten, kregen een gemiddelde aantrekkelijkheidsscore van 5,83 op 7. Dat is zonder twijfel hoger dan de gemiddelde vrouw.

Het testosterongehalte piekt bij mannen wanneer ze net de twintig voorbij zijn om dan gradueel te verminderen. Gehuwde mannen hebben lagere testosteronniveaus dan vrijgezellen, voor wie alle opties nog open liggen. De onderzoekers vermoeden dat het mannelijke brein bij de aanblik van een potentiële partner een signaal naar de hypofyse stuurt. Dat is een klier midden in het hoofd, onder de hersenen, die vele hormonen afscheidt.

MariekeMet een bijzonder aanhankelijke groet van Marieke

www.vief.be

7 gedachten over “Bij meneer doktoor… of liever bij een knappe juffrouw

 1. Knappe leerrijke studie maar ze klopt niet helemaal ! Wat doe je met een man , die bij het zien van een mooie wulpse jongen , een serieuse hormonen-opstoot krijgt met de nodige hoeveelheid testosterone en een duidelijk visuele libido piek . Al de voorwaarden zijn voldaan , maar het heeft met voortplanting geen fluit te maken !

  • Niet moeilijk doen,he René. Wij zijn simpele jongens met simpele wensen en nog simpelere paringsdrang. Iets gewoon (… ai, ai, nu krijg ik misschien weer ambras met de vrouwen) als een vrouw vinden wij een perfecte invulling van onze onkuise dromen en wensen.

 2. Het belangrijkste doel van al die studies is dat er met mannen eens goed kan gelachen worden, maar nooit wordt het volgende onderzocht: Als een vrouw vertoeft in het bijzijn van rijke mannen, wat gebeurt er dan met haar testosteron?

  • Inderdaad een goed gevulde hypofyse brieventas , dat is bij sommigen een gezwolle klier , die zich bevind aan de linkerzijde van de bostkas. Als deze actief wordt in het bijzijn van een knappe jongedame en de testosterone , libido met alles erop en eraan stroomt , in de vorm van bankbiljetten , naar het vrouwelijk schoon , dan moet je zelfs niet geschoren zijn . Ik wil alleen maar duidelijk maken dat die studie helemaal niet volledig is

 3. Theorie & praktijk over sex verschillen hemelsbreed van elkaar en hebben enorm véél verschillende uitingen van gevoelens.
  Zo wordt aangenomen dat een gezwollen, rechtstaande penis het resultaat is van seinen die het “zwakke geslacht” uitsturen… Ja, inderdaad, maar is niet àltijd zo: Wie al eens een luier, of pamper, ververst heeft bij mannelijke babies zal wel reeds gemerkt hebben dat…hun chareltje vaak hard-in-de-lucht steekt terwijl die babies toch nog geen amoureuse gevoelens kunnen hebben.
  Men hoeft geen naakte jongedame in de onmiddelijke nabijheid te hebben om, als man, sterk-erotische prikkels te ondergaan.
  Wie heeft dat nog niet beleeft dat bij het zien van fietsters-op-een-hobbelige weg, de opwippende tiet(jes /ten) of een opwaaiend rokje véél sensueler “tintelingen” veroorzaken dan de aanblik van mini-bikinitjes-mèt-reetveter op het strand ?
  Daarbij komt nog het feit dat het niet steeds jonge “rammeneeltjes” of dito “kokketeuten” hoeven te zijn, om de wellust op te wekken… het mogen ook oudere dames zijn die, elk op hun eigen manier, de mannen laten dromen.
  En dàt ligt dan aan de sexuele-ingesteldheid van iedere man afzonderlijk:
  Er zijn er die geilen op “zware mammen”, ànderen op “muggenbeten”, terwijl er nog velen zijn die de voorkeur hebben aan “zwiepende hangers”.
  Dan kunnen we er nog de “achterwerkliefhebbers” erbij halen: van fijne jongsmeisjespoepjes tot aan schommelende “gelijk ouderwetse weegschalen” (op-en-neer bij iedere stap) , en dààrtussenin “poepjes lijk van Piétrainvarkentjes” —> zodat zij lijken alsof er twee voetbalhelften in hun slip zitten.
  Al die soorten dames brengen de mannen op “rare ideëen”, mééstal zonder het zèlf te beseffen…doch “dames” die op zoek zijn naar een “touche”, doen er goed aan om hun “onderstel” te accentueren met kousen, opgehouden door een jarretellengordel, onder een kort rokje te laten uitpiepen.
  Nu nog een “fait divers” over de schoonheid van dames… lelijke bestààn NIET want … met iedere pint dat een man door z’n keelgat giet…worden zij aantrekkelijker 🙂
  Ook verrassingen zijn niet uitgesloten: ooit meegemaakt als “jonge vaargast” op een Deense “tramp” dat een lading moest afzetten bij US-airbase Thule.
  Fikken mocht niet op de basis komen, en trok naar een Inuit-nederzetting.
  Uiterst-vriendelijke mensen, de gastheer bood mij zelf aan om bij zijn vrouw tussen de vellen te kruipen; “mo vint togh”: wat een spuuglelijk wijf dat nog flink naar urine stonk erbij. (eskimovrouwen hebben zijdezachte haren omdat zij dagelijks hun haren spoelen met urine)
  Toen zij àlle kleren uithad… zag ik een waar “godinnenlichaam” zoals de “Venus van Milo” en de “zeiklucht & gerimpeld gezicht” waren onmiddelijk vergeten,..teméér dat “weigeren-om-met haar te overnachten” zou een schande brengen over haar man (die mij vervolgens in de ijskoude nacht zou wegsturen)
  Hopenlijk zijn die Inuits ondertussen allang beschaafd geworden zodat die vrouw nooit haar dood gevonden heeft in een ijskoude poolnacht zoals toén nog steeds “mode” was met nutteloos-geworden “mondje méér”

  • Dank je, Fikken, we wisten wel dat je ons zou verrijken met je onbegrensde kennis.

 4. En terwijl Fikken zijn epistel schreef, verscheen er op hln/buitenland (11:11 min)
  het volgend artikel: “Sector seksspeeltjes boomt als nooit tevoren in China”.
  Dààrmee krijgt Fikken wel gelijk met zijn beweringen over de…MAN.
  Het kan velen géén bal schelen hoé hun vrouwelijke partner eruitziet bij een occasionele wip… jong, oud, mooi of lelijk…àls de man maar kan “wippen” is hij al vlug tevreden.
  Naar het schijnt, zijn er een overschot van mannelijke kinderen zodat er thans reeds 30 MILJOEN chinezen zijn die zich moeten tevreden stellen met “madame Devuyst” OFfff..zich een sexpop aanschaffen.
  En dààr is er toch geen “vrouwelijk signaal’ vandoen om toch hun “gram” te halen…dus is theorie van die Amerikaanse geleerde professoren ook reeds goed om op de vuilnishoop gestort te worden. 🙂

Reacties zijn gesloten.