Ramadan-nieuws

camera_cartoon_CA01P021Ramadan-nieuws

Twee etnische Chinezen zijn in Maleisië aangeklaagd wegens opruiïng en het aanzetten tot religieuze haat vanwege een foto die zij op Facebook hadden geplaatst. Op de foto stonden de twee terwijl ze varkensvlees aten. Tegelijkertijd groetten zij de moslims die nu hun vastenmaand ramadan hebben.

Volgens de twee was de foto als grap bedoeld. Ze achtten zichzelf onschuldig. Een verzoek om op borgtocht vrij te komen, werd afgewezen. Volgens de aanklager zouden de twee nog wel meer berichten op internet kunnen zetten die konden leiden tot volkswoede. Eind augustus zal de datum voor hun proces worden bepaald. Het duo hangt een maximumgevangenisstraf van acht jaar boven het hoofd.

alvin and vivian
2/3 van de 29 miljoen tellende bevolking van Maleisië zijn moslims. De Chinezen vormen de grootste minderheid.  Deze week werd een Chinese man op straat door een groep moslims ontvoerd en in elkaar geslagen. De groep liet hem gaan nadat er ‘Ik heb de islam beledigd’ op zijn borstkas was geschreven.

Floriaan Terbeke

Bron: AP,  http://www.huffingtonpost.com

2 gedachten over “Ramadan-nieuws

  1. Die laatstvermeldde Chinees heeft nog geluk gehad,…. voor hetzelfde geld had hij keelpijn, waarbij zelfs geen volledig doosje Strepsils zouden helpen… kunnen oplopen 🙂

Reacties zijn gesloten.