Quo vadis, Syria? +++

De informatie, die wij gisteren op de valreep mochten ontvangen, bleek correct te zijn. Vandaag kregen wij bevestiging dat het volledige grondgebied van Khan Shekhun vanuit alle richtingen veroverd werd. Het Syrische leger kamt nu alles uit op zoek naar achtergelaten munitie, bommen, valstrikken en eventueel gekwetste of zelfmoordterroristen. (…)

Beelden van de humanitaire corridor bij het dorp Suran naar regeringsgebied:

De Turken zijn verontwaardigd… Ook zij willen een deel van de Syrische koek… “observatie”… “vredesmissie”… maak dat de ganzen wijs!

Beelden uit de bevrijde gemeenten in Noord-Hama/Idlib. U ziet mededelingen van de door het westen gesteunde “gematigde rebellen”:

Afbeelding kan het volgende bevatten: een of meer mensen, staande mensen en buiten
Ned. vertaling: “Zingen is haram”

Afbeelding kan het volgende bevatten: boom, plant, buiten en natuur
Ned. vertaling: “Democratie is de weg naar achterlijkheid” (… waarmee ze niet helemaal ongelijk hebben als wij hen uit pure zelfvernietigingsdrang naar onze contreien halen…)

Dat het vechten nog niet gedaan is mag blijken uit de komst van een Russisch schip met een grote lading militair materiaal. Het schip is de Bosporus doorgevaren en is nu op weg naar de havenstad Tartous.

Yörük Işık‏Geverifieerd account @YorukIsik

A final Syrian showdown looms: Heavily laden #ВМФ Project 775 #ЧФ Black Sea Fleet 197th Landing Ship Brigade’s Ropucha class LSTM (tank carrying landing ship) Tsezar Kunikov 158 transits Bosphorus towards Mediterranean en route to #Tartus #Syria. 14:00GMT

Macron zal nog veel stokbrood moeten eten eer hij tot aan de enkels van zijn Russische gast, Poetin, kan komen. Hij kon blijven argumenteren tot Sint Juttemis dat hij “zeer bezorgd is” over de situatie in Idlib en “dat de wapenstilstand moet gehandhaafd blijven”… Wapenstilstand? HTS & co. (o.a. Oeigoeren) hebben onmiddellijk gezworen dat er van wapenstilstand geen sprake kon zijn. Poetin – onverstoorbaar – gaf hem lik op stuk: “Wij steunen het Syrische leger bij hun poging een einde te maken aan de dreiging van de terroristen in Idlib… We hebben nooit beloofd dat de terroristen in Idlib een comfortabel leventje zouden kunnen leiden”... En “50% van het grondgebied werd door de terroristen gecontroleerd voor de afspraak van het Sochi staakt-het-vuren. Nu is het 90%… En daarom steunen wij – vanzelfsprekend – de pogingen van het Syrische leger die een einde aan de terroristische dreiging willen maken.” In onderstaande video laat Poetin fijntjes weten wat hij zoal over de toestand in Frankrijk, m.n. de straatacties van de zgn. Gele Hesjes, vindt en dat Macron slecht geplaatst is om een oordeel te vellen over de politieke situatie in Rusland (… en elders).

Afsluitend deze foto van een jongetje in Sweida, waar de druiven geoogst worden:

Afbeelding kan het volgende bevatten: buiten en eten