“Portret van een modern Groot Brittanië”

Wij hebben die titel niet uitgevonden.  Het is de naam van een studie van het onderzoekcentrum Policy Exchange, die dinsdag bekend gemaakt werd en sindsdien heftige debatten uitlokte. Hun conclusie:

In 2050 zal bijna elke derde Brit horen tot een etnische minderheid:
“Terwijl de witte bevolking tijdens de laatste tien jaar ongeveer even groot gebleven is, heeft zich het aantal zwarten en andere etnische minderheden verdubbeld.”

Op dit ogenblik bestaat die etnische minderheid uit 14% van de Britse bevolking of 8 miljoen Britten.  Gezien de in vergelijking met de blanke bevolking lage gemiddelde leeftijd zullen minderheden “in 2051 tussen de 20 en 30% van de bevolking uitmaken”, zo luidt de prognose.

A Portrait of Modern BritainBlanke Britten hebben een gemiddelde leeftijd van 39 jaar.  Burgers met een migratieachtergrond uit Bangladesh slechts 22 en uit Pakistan slechts 23 jaar.

Een doorsnee blank gezin telt 2.2 leden, een Pakistaans 3.6.  De bevolkingstoename is voor 80% toe te schrijven uit importgroei uit de voormalige koloniën zoals Bangladesh, Pakistan en Indië, aangevuld door zwarte invoer uit Afrika, vooral uit het Prachtland Somalië.

En de gekende klaagzang werd niet vergeten: de minderheden worden door de politiek ‘gevaarlijk‘ verwaarloosd.  Bijna alle minderheden hebben een bijna dubbel zo groot werkloosheidscijfer als het nationale gemiddelde van 6.6%. De schoolprestaties zijn ondermaats, met uitzondering van de leerlingen van Indische oorsprong, die in het algemeen zeer goed tot het best presteren.

De mythe van de vakkrachten die het land met hun expertise komen ondersteunen blijkt – zoals niet onbekend – een fabeltje. 24% van de Pakistaanse mannen zijn taxichauffeur en 50% van hun Bangladesh-broeders werken in restaurants.  Quasi 50% van de vrouwen uit deze Prachtlanden hebben geen job, terwijl 11% van de Indische vrouwen een hoge bestuursfunctie bekleden.  Maar er valt toch ook  goed nieuws te rapen: de schoolprestaties van de minderheden zouden de laatste vijf jaar erop vooruit gaan.

Onze conclusie: ofwel moet er dringend werk gemaakt worden van een sensibiliserings- en fertiliteitsprogramma voor blanken, ofwel moeten alle grenzen dicht.  Potdicht. 

Die Welt

 

2 gedachten over ““Portret van een modern Groot Brittanië”

  1. Voor Cameron (en voor een groot aantal Britten) kan het allemaal niet snel genoeg gaan.
    Overigens, als ‘de minderheden door de politiek ‘gevaarlijk‘ worden verwaarloosd.’, waarom doet de Indische minderheid het dan zo goed?
    Bij ons blijkt de kloof tussen de beste en de slechtste leerlingen 6 jaar te bedragen lees ik vandaag, en dat is ntl onze fout, niet die van de allochtonen, want daar gaat het om. Zij zijn niet achterlijk, maar wij houden ze achterlijk. Een mens vraagt zich af waar Links die stemmen blijft halen. Of wacht eens: ik denk dat ik het weet…

    • Zou het kunnen dat de Indiërs het goed doen omdat ze voornamelijk hindoes zijn?

Reacties zijn gesloten.