“Zeven manieren om onzin te verkopen”

Zaman laat zich niet door de Sultan aan banden leggen.  Hierbij een opiniestuk van Mahir Zeynalov, gepubliceerd op 1 mei, waarbij hij van zijn hart geen moordkuil maakt:

Zeven manieren om onzin te verkopen

Elke dag die voorbijgaat worden de argumenten van de strijdlustige premier van Turkije Recep Tayyip Erdoğan minder logisch. Maar toch lukt het hem telkens weer een applaus van zijn achterban te krijgen. Hoe doet hij dat toch?

Ongeacht welk argument de premier gebruikt, velen zullen altijd nog een staande ovatie geven voor de man die de democratie de rug heeft toegekeerd. Verrassend genoeg zijn een groot aantal aanhangers van Erdoğan hoogopgeleide volwassen mannen en vrouwen die een indrukwekkende carrière hebben opgebouwd.

Wanneer Erdoğan een discussie begint over actuele onderwerpen wil ik uitroepen: “Dit is gewoon verkeerd!” Eigenlijk wil ik er niets over twitteren of schrijven, omdat het allemaal zo evident is. Hoe kan de leider van een grote natie zo schaamteloos liegen en onzin verkopen?

Erdoğan weet dat hij met zijn slechte en valse argumenten geen klanten zal vinden onder zijn critici. Hij hypnotiseert als het ware zijn aanhangers door leugens te verkondigen, die hij door een groep goedbetaalde publieke figuren in columns en tv-programma’s laat napraten.

Hier zijn zeven kunstgrepen waar Erdoğan goed in is en die hij gebruikt om zijn onlogische argumenten te verkopen:

Lees verder…

5 gedachten over ““Zeven manieren om onzin te verkopen”

 1. Redactie ! wees eens origineel met uw artikeltjes . Wat je schrijft over die Pitta president Erdogan , dat doet onze correcte politiek hier al jaren en ze zijn weer volop bezig !

  • Wat wil je dat we schrijven René? Dat Turkije vrijwillig afziet van het lidmaatschap van de EU, van de gelden, die ze mogen ontvangen om het integratieproces aan te moedigen? Dat de Koerden autonomie verleend kregen? Dat de hier wonende Turken een vliegticket richting Ankara geboekt hebben? Enkele reis? We verwijzen naar

 2. Hoogopgeleiden zijn nu eenmaal ontvankelijk voor de (radicale) islamleer, kijk maar naar onze elite: de universiteiten, de Kerk, de media, de politiekers, het koningshuis, de leiders van zowat alle verenigingen, van scouts tot vakbond, enz enz.
  Dat is in moslimlanden hetzelfde: bin Laden was ingenieur, de shoebomber ministerszoontje, de aanslagen in de UK werden door dokters gepleegd, Abujaja is geen domoor, enz. De meeste moslims die plotseling radicaliseerden, waren mensen die studeerden of een job hadden. Het is gewoon genetisch, en zolang dat niet algemeen erkend wordt, zullen de mensen in hun haar blijven krabben.

 3. Het uitmoorden van de Armeniers vond wel plaats onder Mustaphe Kemal, de Ataturk, die toen bewindvoerder bij het leger was.
  Verder had hij de hand in het platbranden van Smyrna en Constantinopel.
  Weliswaar ontrukte hij Turkije aan de Islam en maakte er een seculiere staat van. Zijn prioriteit was echter een etnisch, zuiver Turkije alleen bewoond door Turken. Bijgevolg zette hij 1.500.000 Grieken, die eeuwen lang leefden in wat eens Byzantium was, dus alles behalve immigranten, op deportatie naar Griekenland.
  In maart 1921 voerde hij het Turkse volkslied in. We kunnen er wat uit leren!
  Een uittreksel :
  Heb geen angst, deze in de ochtend schemering waaiende rode vlag kan niet vergaan.
  Ze zal schitteren.
  Ze is de ster van mijn volk.
  Van mij is ze!
  Alleen mijn volk behoort ze toe!
  Laat mijn geboorteland niet in de handen van gemene mensen!
  Geef uw borst als pantser!
  Houd deze beschamende stormloop tegen!
  Laat geen vreemde hand de borst van mijn land bezoedelen!!!

  In 1960 volgde Algerije het voorbeeld van de Ataturk. 1.000.000 Fransen vlogen terug naar la douce France.

Reacties zijn gesloten.