Politiek incorrect liedje

De single werd in de jaren ’70 van de vorige eeuw uitgebracht en werd na dreigementen uit de winkels verwijderd. Vader A. heeft er zelfs voor moeten onderduiken. Dus zeg niet dat het iets is van de laatste jaren.

Dank aan Wes voor de tip.

2 gedachten over “Politiek incorrect liedje

 1. EN DIT DAN ??
  https://www.google.be/search?q=cartoons+drink+arabier&client=firefox-b&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwjzruCUzNTOAhWpJ8AKHXzYAtQQsAQIOg&biw=1265&bih=640

  ARABIER

  Drink arabier koel, zegt de Arabische tekst. Ingewijden beweren dat de Arabieren dit zachter zouden uitdrukken, in de zin van: men drinke het arabier koel. Hoe het ook zij, bier is daarginds verboden, hoe dorstlessend het ook moge zijn. arabier (altijd met kleine a, meervoud arabiers in de zin van twee glazen arabier, arabieren in de zin van er zijn geen twee arabieren) is een zuiver moutbier van 8° alc/vol. Met nagisting en gehopt met bloemenhop (Nugget) uit Poperinge. Speciaal is de dry-hopping (droge hopping) bekend in Engeland waar de hopbellen een tijd meelageren met het bier. Kenners zullen dit zeker naar waarde schatten.

  Een arabier (houdbaarheid 1 jaar) verbetert niet met verouderen omdat de typische hopbitterheid achteruitgaat bij bewaring. Bij voorkeur koel en donker bewaren en fris schenken: 10°C.

  Op de capsule staat de houdbaarheidsdatum en een vermelding van het hopras waarmee de droge hopping (DH) is gebeurd. Dat zal meestal zijn: NUG voor Nugget, een kloek ras dat veel bitterheid afgeeft, of WGV, een soort Golding, Whitbread Golden Variety dat aromatischer en minder bitter is. FGO staat voor First Gold, een aroma met bittere nasmaak.

  • Gelukkig zijn er bij het centrum met de moeilijke naam voor alles wat met racisme en-weet-ik-veel te maken heeft geen bierdrinkers (er zijn alleen maar azijnpissers). Zoniet had men de naam van deze godendrank (ik schreef bijna allahdrank) reeds lang als aanstotend gecatalogeerd en met een flinke boete er bovenop verboden!

Reacties zijn gesloten.