Politie van Brussel kent haar prioriteiten

Permalink voor ingesloten afbeeldingDagenlang lag Brussel plat wegens een zgn. terreurdreiging, de veiligheidsdiensten zouden overwerkt zijn, maar de politie van de hoofdstad van Vlaanderen vindt toch nog de tijd om VL-klevers te beboeten!  De belgische kassa moet gevuld worden, eender hoe.  En als daarbij nog Vlamingen kunnen gepest worden, is dat mooi meegenomen.

Permalink voor ingesloten afbeelding

11 gedachten over “Politie van Brussel kent haar prioriteiten

  • Natuurlijk is het belachelijk om daarvoor boetes uit te schrijven.
   Maar men krijgt geen boete omdat er ‘n VL-plakker op de auto staat maar wel omdat de VL-plakker op de officiële nummerplaat boven op de B is geplakt. Aan en op de officiële nummerplaat, die achter op de wagen is aangebracht, mag er niets worden veranderd. Op het duplicaat van de nummerplaat, vooraan op de wagen, mag men gerust ‘n VL-plakker kleven en verder ook overal op de auto, alleen NIET op de officiële nummerplaat. 🙂

   • ??? Op mijn nummerplaat staat helemaal geen B van Belgie, noch vooraan noch achteraan is daar plaats voor voorzien. Met 3 letters XYZ en 3 cijfers 123 staat ze al helemaal vol.

    • Aha, weten we meteen dat je de laatste jaren geen nieuwe wagen gekocht hebt. Da’s nu onmogelijk. Nieuwe wagen = nieuwe nummerplaat met verplichte B in een EU-stralenkrans.

     • Ik ga nog wat wachten, zo’n half afgeschenen nummerplaat heeft ook zo zijn voordelen…
      En voor de jaarlijkse keuring werk ik ze een beetje bij met een kleurpotlood, niet van echt te onderscheiden, en het slijt er op een paar weken weer af.

     • Wie met een “Duutsche” wagen bolt, heeft nog niet vlug een àndere wagen nodig, geachte Redactie; doch het verwondert mij toch dat die auto zooo smal is voor een “plakplaatje” (sticker in ‘t schoon Nederlands) ;-).
      Zonder die “B” mag U (bij grenscontrole) NIET naar het “buitenland” hoor, beste Frans, en dàt ondanks wij in de “Schengenzone” leven.

 1. Ik wist echt niet dat ge daarvoor een boete kon krijgen voor een VL sticker en dan nog wel in de hoofdstad van Vlaanderen . Ik zou zoiets aanvechten op de rechtbank . Ik zou proberen te bewijzen dat mijn VL niet Vlaanderen betekend maar Veel Liefs …met een paar topadvocaten zoals een Vermassen moet dat lukken

 2. Dit P.V. is de zoveelste uiting van een diep geworteld anti Vlaams racisme!!!
  Het gaat hier dan ook niet om een loutere verkeersinbreuk.. maar alleen om de “sale flamin” die geviseerd wordt. Er zijn immers tal van zware verkeersinbreuken die ongemoeid gelaten worden. Bij de “franstaligen” bij Polbrol (zoals de Politie Brussel indertijd werd omschreven in het franstalige tijdschrift Père UBU) is het opstellen van dergelijke P.V’s een favoriete sport. Deze achterliggende “filosofie” dient men te kennen om met kennis van zaken te kunnen oordelen.
  Het gaat hier bovendien om racisme dat niet strafbaar is, en waarvoor men gedecoreerd en in de adelstand verheven wordt. Een racisme dat een onlosmakelijk verband heeft met de belgische bezetting van Vlaanderen, en het belangrijkste wapen is van de bezetter.
  Moesten we een Vlaamse regering hebben, die naam waardig, was deze al lang uit Brussel vertrokken, samen met al de rest dat weg kan.
  We hebben echter een Vlaamse regering die collaboreert met de belgische bezetter.
  Parijs en Molenbeek (sic) waren nu geschikte aanleidingen geweest om het met slaande trom af te bollen, waarbij dan aan de EUSSR en de NATO ook de dwingende raad wordt gegeven hetzelfde te doen, voor het te laat is.
  De opgeklopte “hysterie” in het Brusselse, zou hierbij zeer nuttig geweest zijn.
  Men moet immers van alle hout pijlen maken.
  Het komt er immers op aan de Brusselse mesthoop te verlaten voor het er ontploft!!! En ontploffen zal het.
  Het is beter een georganiseerde en gecontroleerde terugtrekking uit te voeren,
  dan een chaotische vlucht, zoals in 1960 in Congo gebeurd is.(en ook in mei 1940).
  PS: Om de inbreuk aan te vechten zal het niet eenvoudig zijn. Het P.V. heeft immers bewijskracht tot het bewijs van het tegendeel. Dit wel zeggen dat de overtreder het tegenbewijs moet leveren. Bij gebreke hieraan is de rechter gebonden door de inhoud van het P.V.
  Het beroep doen op de racismewetgeving is ook een verloren zaak. Deze is immers alleen van toepassing tegen “les flamins”.
  Bovendien zit je in Brussel met een gerecht dat vol zitten met “broeders” en “kameraden”.. die een diepe afkeer hebben van alles wat Vlaams is.

Reacties zijn gesloten.