Poco journaal

“Eén ‘student’ van allochtone afkomst werd bijzonder hardhandig aangepakt.”   Hiermee suggererend dat hij eruit gepikt werd omwille van racistische redenen. Terwijl de overgrote meerderheid der leerlingen geen verwantschap heeft met bio-Sinjoren.

Ze hebben niets gedaan, meneer,.  Ze waren gewoon op schoolreis, meneer.  Ze werden door de politie aangevallen, meneer.  Zonder aanleiding, meneer.

Een gewillige verstaander moet daaruit opmaken dat een klas leergierige Antwerpse scholieren van het 5de middelbaar (16/17 jaar), op cultuurverrijkende uitstap, door de racistische Portugese politie geviseerd en fysisch belaagd werd.

Onze vraag en vermoeden kreeg meer uitleg in de Frut: het lag aan hun baarden.  Multinationale baarden. Uitdagende baarden.  Extreme baarden.  Nochtans heel gewoon in een school met ‘haartooi’ in het leerprogramma.

Op de webstek van de “brede school”, die zichzelf “actief en eigentijds” noemt, kunnen we vernemen:

“Stedelijk Lyceum Lakbors is een brede school in Antwerpen-Noord. Je bent hier één van de veertig verschillende nationaliteiten – doe je met ons mee om mee de meerwaarde daarvan maximaal uit te buiten? In het centrum van Antwerpen leven deze verschillende culturen immers ook allemaal mét elkaar, niet zomaar naast elkaar. Als je nog een taalachterstand hebt gaan we die meteen in het eerste leerjaar snel inhalen.”

Alle ‘studenten’ van Portugese afkomst blijven best eventjes thuis.

Met de politie van Lissabon valt niet te lachen.  Hier ziet u hen in actie tegen een vreedzame actie der anarchisten… en die hadden geen uitdagende baarden.

 

2 gedachten over “Poco journaal

  1. Dat gelooft toch niemand dat de Portugese politie ….zomaar …een bus met brave kindertjes op een schoolreisje ….. Een kindje met allochtone kenmerken werd bijzonder hard aangepakt …zomaar , omdat die agent toevallig een racist was….
    Maakt dat de ganzen (of de groenen) wijs

    • Was gisteren groot nieuws bij zowel de nullen- als de kleuterzender, compleet met een lang gesprek met de schooldirecteur.

Reacties zijn gesloten.