7 gedachten over “Parkeerplaats in New York 1930 + hedendaagse versie

 1. Het systeem werd ooit in Antwerpen toegepast in een overdekte versie. Het gebouw staat er nog, de parkeerplaatsen worden al jaren niet meer gebruikt. Als ik me niet vergis is dat aan de Roosevelt plaats.

  • Zou het? Weet er iemand meer? Foto’s? In elk geval is het fenomeen niet helemaal verdwenen. We hebben er een filmpje bij geplaatst.

 2. Dat was in de “Fiat”-building op de Italiêlei,tegenover de Rooseveldplaats meer dan 40 jaar geleden !

  • Op die plaats was vroeger een fietsenwinkel van “La Mer” Onze Pa kocht daar voor mij 56 jaar geleden een fiets

   • Die winkel kennen we, op de hoek van de St Jacobsmarkt. We hebben daar ook nog een herinnering aan. De dochter was ijsschaatster, als kind toch. Een verwend meisje. Haar vader stond de passerende kinderen op te wachten om die eruit te pikken die een meningsverschil met zijn oogappel hadden. Hij heeft mij ooit bij mijn nekvel gegrepen, waarop hij – op zijn beurt – naar binnen moest vluchten omdat ik heel de straat bijeenschreeuwde van zgn. ‘schrik’.
    Is daar nadien die liftparking gekomen?

Reacties zijn gesloten.