6 gedachten over “Palmzondag in Egypte

 1. Geen Palmzondag maar met het zicht op Pasen in Israël.

  Ik had het vroeger moeten mededelen, dat had je de ceremonie nog kunnen bijwonen, voor zoverre je als niet-jood zou toegelaten worden.
  De Times of Israël en français, deelde me op 6 april mee dat op 7 april om 17.45 het volgende zou gebeuren:
  Pour la 1e fois de l’époque MODERNE, un sacrifice de Pessah aura lieu dans la Veille Ville.
  Vroeger ging het offer altijd door in het Davidson park, maar nu komt het terug waar het thuis hoort, bij de Tempelberg. De Tempel die altijd het middelpunt voor het offeren is geweest.
  Dank zij The Times en français kan ik u het verloop van de ceremonie vertellen:
  het schaap wordt plechtig tot bij het altaar gedragen, daar gekeeld, volgens de traditie in stukken gesneden, een straal bloed wordt over het altaar gegoten, vervolgens wordt het vlees gebraden en gedegusteerd. Dit alles in l’ époque MODERNE.

  • quote: Het schaap (nota bene: enkelvoud) wordt plechtig tot bij het altaar gedragen, daar gekeeeld en…in stukken gesneden, gebreden en gedegusteerd (met veel dégout ?)… Hopelijk waren ze met niet-veel om het te verorberen want er hangt toch niet àl-te-veel vlees aan ocharme één schaap… Misschien voor elk een dobbelsteen-groot stukje, TENZIJ… door een “mirakuleuze vermenigvuldiging des schapens” zoals dit ook, +- 2000 jaar-geleden geschiedde met Vijf broodjes & Twee visjes… (en nog een overschot waarbij men een mand-vol kon vullen).
   Viva het “midden-oosten” alwaar men nimmer honger kOn lijden, zelfs in de woestijn viel manna uit de hemel. :o)

 2. Zoals steeds: islam heeft er niks mee te maken. Hoog uit één of een paar eenzame wolven! Wouter Beke en Mieke Van Hecke van de Kemelpartij zullen er niets kunnen en willen aan veranderen. Iedere stem telt voor een tanend partijtje. De enige steun die de Koptische christenen kunnen verwachten komt van de “heidenen” (dixit een gepensioneerde kardinaal) van het VB

 3. Het waren ditmaal onze jongens niet , die verantwoordelijk waren voor die aanslag.Ook die geimporteerde Zweed ,dat was ook onze jongen niet ! Hij is wel tevreden over zijn geleverde prestatie ,enkele doden en zwaar gewonden ,zoals zijn voorgangers . Dat krapuul zou volgens een hoge politiefunctionaris zogoed als zeker, de rest van zijn leven achter de tralies doorbrengen , dat is geen straf maar een beloning. Ik heb ,ik meen zelfs op Golfbrekers het interieur van een Zweedse gevangenis mogen bewonderen , ping pong tafels , fitnes centrum , gratis vreten , medische verzorging , op tijd en stond wat ontspanning . Ze hebben het soms beter dan sommige oudjes die hun hele leven gewerkt hebben
  Ik dacht dat een straf een afschikkend effect moest hebben, maar dit lijkt meer op een beloning ! Ophangen dat krapuul ,weg ermee , onze jongens die het uithangen, terug naar afzender Het goede nieuws en gelukkig voor ons.. Het heeft allemaal niets met de Islam te maken ! Vraag is …..met wat dan wel !

  • Het moet voor die import Zweed wel een grote voldoening zijn als hij geconfronteerd wordt met het leed dat hij heeft veroorzaakt .De zwaar gewonden bezoeken in het hospitaal die lijden. De begrafenis van de slachtoffers hun familie , hun kinderen , hun vrienden allemaal door verdriet verscheurd. Daar voelt hij zich goed bij zijn voldoening moet groot zijn. Zijn dat mensen zoals wij ? Gelijke kansen voor iedereen . Ik besef heel goed dat het allemaal geen moordenaars zijn…maar het zijn Islamieten , indien morgen IS en zijn troep krapuul door de straten wandeld staan ze allemaal met een vlaggetje te zwaaien om hen te verwelkomen . Willkommen fluchtelingen …Wilkommen IS …ik zie geen verschil !!

Reacties zijn gesloten.