Pak ons dan, als je kan!

Pak ons dan, als je kan! – Tom JanssenDe Nederlandse  minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid pleit bij de EU om een ‘code oranje‘ om de aanvoer van arbeidsmigranten uit Centraal- en Oost-Europa in goede banen te leiden.

Het Centraal Planbureau (CPB) voorspelt dat Roemenen en Bulgaren liever naar Zuid-Europese landen gaan, bijvoorbeeld Italië en Spanje.

Dat zal wel.  Als ze aan hun ‘kleureke’ willen werken, misschien.  Alsof de Roemenen en  Bulgaren geen weet hebben van de hoge werkloosheid.  De vrees heerst dat Roemenen en Bulgaren laagopgeleide Nederlanders (en ook inwoners van het land b) van de arbeidsmarkt zullen verdringen. Het aanbod van deze goedkope krachten zet de cao-lonen onder druk.

En wie geen werk vindt, probeert wel op een andere manier aan geld te komen.

http://www.presseurop.eu/nl/content/cartoon/4074551-pak-ons-dan-als-je-kan

5 gedachten over “Pak ons dan, als je kan!

 1. Die gepubliceerde foto toont geen inbreker maar een laag geschoolde zelfstandige in volle actie . Dat soort activiteiten word aangemoedigd door bepaalde partijen ( statistieken bewijzen dat ) en vooral met de Euro zijn open grenzen politiek . Volgen Volgen maar !! , Komt dat zien , Komt dat zien.!!… altijd prijs altijd gewonnen ! Het enigste wat nog ontbreekt is een vakbond die de rechten van dat soort zelfstandigen verdedigd. Vergeet niet , zij hebben na einde loopbaan geen recht op pensioen !! daar moet dringend iets aan gedaan worden . Hoe is het mogelijk dat rood en groen daar nog niet aan gedacht hebben. De PS staat al veel verder maar voorlopig alleen voor hun leden met illegale diefstallen

  • Ik zou eerder zeggen dat de PS voor LEGALE diefstallen een – zo goed als – waterdichte organisatie is.

 2. Als ze dat werkelijk hadden gedaan jaren geleden met die moslims dan zaten wij nu niet met dat gigantisch probleem en zaten wij nu niet met islamofobie én moslimofobie.

 3. Gezien de euro op springen staat a.g.v. het misdadig wanbeleid veroorzaakt door die achterlijke bende zakkenvullers liggend in dat EU gedrocht zullen de grenzen op zeer korte tijd terug dichtgaan.
  Hetgeen dan nog moet gebeuren is ELKE ALLOCHTOON controleren op 3 punten:
  a) illegaliteit.
  b) criminaliteit.
  c) inkomen.
  Zodra één puntje fout zit dan dadelijk de hele bubs verwijderen, bvb. a is illegaal of a heeft geen legaal inkomen via werken maar leeft van het OCMW of a heeft een strafblad dan de hele familie samen verplichten het grondgebied te verlaten.
  Het zal snel veilig en leefbaar worden in ons land want momenteel is dat totaal onbestaande.

 4. Bo-genoemde artikel kon netsowel in Suid-Afrika geskryf gewees het.
  Nadat Nelson Mandela deur Thabo Mbeki as president van die Nuwe Suid-Afrika opgevolg is, het Mbeki die Suid-Afrikaanse sekuriteitsbeleid van die Ou Suid-Afrika gekritiseer en gesê alle grensdrade moet verwyder word. Hy het veral na die ge-elektrifiseerde draadomheinings verwys en gesê:”This is done by the racist apartheid’s Regime to oppress black people. The fences must be destroyed, and our border posts should be changed. I will not tolerate this.”
  Vandag, tien jaar later, sit Suid-Afrika met ‘n onbekende getal onwettige (illegale) immigrante uit ander dele van Afrika. Kenners skat die getal onwettiges op sowat 16-miljoen. Die meestye van hulle het geen werk en geen onderdak. Hulle leef van steel. Hulle steel die plaaslike bevolking se werk, kos, klere en huise. Kenners beweer dat die meeste plaasmoorde word deur illegale swart immigrante gepleeg. Dit is ironies dat die getal illegale swart immigrante nou al meer is as die getal wettige blankes, Asiërs en Kleurlinge tesame.
  Die amptelike werkloosheidsyfer in Suid-Afrika is 30%, maar kenners beweer dat die getal werkloses onder die swart jeug is nou 60%. Dit laat ‘n mens wonder of die staat se getal van 30% korrek is.
  Werkloosheid onder blankes is wel van die laagste in die land, maar as in ag geneem word dat ‘n groot deel van daardie 6% wat blankes verteenwoordig, hoogs gekwalifiseerde mense is. Suid-Afrika het ‘n ernstige tekort aan alle beroepsmense – soos onderwysers, ingenieurs, dokters, vlieëniers, tegnici, ensovoorts – maar die ANC se beleid van Affirmative Action, Transformation, en Black Economic Empowerment, verhinder gekwalifiseerde blankes om daardie poste te vul. Die swartes se KWOTASTELSEL, wat die blankes se MERIETESTELSEL vervang het, is besig om van Suid-Afrika ‘n tweede Zimbabwe te maak.

Reacties zijn gesloten.