Eigen volk laatst

EUSSRDankzij EU miljonair in Marokko
Donderdag bepaalde de rechtbank in Amsterdam dat de verlaging van uitkeringen (‘woonlandsbeginsel‘) die naar Marokko en Turkije worden overgemaakt in strijd is met internationale verdragen. Elf Turkse en Marokkaanse weduwen krijgen hun nabestaandenuitkering alsnog uitbetaald op het oude niveau plus rente, en met terugwerkende kracht. Dat heeft waarschijnlijk grote gevolgen voor tienduizenden andere uitkeringen.
De verlaging had te maken met de verschillen in koopkracht, in bijvoorbeeld Marokko. De kosten van levensonderhoud in Marokko liggen natuurlijk op een totaal andere niveau dan de kosten voor levensonderhoud in Nederland. Het bedrag van deze uitkering is echter wel gebaseerd op de kosten voor levensonderhoud in Nederland, plus nog een royaal extraatje voor de kopvodden in Turkije en Nederland.
Het bedrag van een Anw uitkering voor een Nederlandse weduwe ligt gemiddeld rond de 883 euro per maand. Een Marokkaans, ongeschoolde kopvod vertelde gisteren trots dat zij maar liefst 1400 euro per maand (wezentoelage erbij??) overgemaakt krijgt vanuit Nederland. Lees verder

3 gedachten over “Eigen volk laatst

 1. Ik pijnig mijn hersenen met de vraag , welke politieke partij heeft ooit die voorstellen gedaan dergelijke hoge uitkeringen te betalen voor een land waar het gemiddeld inkomen spectaculair lager ligt . Ik zou de statistieken eens willen zien of er geen duidelijke pieken voorkomen van kopvodvrouwen die plots weduwe zijn geworden nadat die uitkeringswet gestemd werd . Een Marokkaanse man die plots de waarde krijgt van een gewonnen “win for life ” lotje. Het klinkt als een sprookje

 2. 21 augustus 2013

  H.C. Strache en Geert wilders in Wenen
  Lange tijd gehoopt op de vorming van allianties tegen het afglijden van Europa naar islamoblivion.

  Geert Wilders, de leider van de Nederlandse PVV (Partij voor de Vrijheid) en Heinz-Christian Strache van de Oostenrijkse FPÖ (Freiheitliche Partei Österreichs) hebben elkaar vandaag in Wenen ontmoet. Het was een baanbrekend moment. Hieronder enkele foto´s van de ontmoeting. De derde man op de laatste foto is David Lasar, een lid van de gemeenteraad van Wenen en de vertrouweling van H.C. Strache.

  Zowel Strache als wilders noemden het gesprek, dat verliep in een prettige sfeer, uitgesproken constructief. Er werd gesproken over een toekomstige samenwerking tussen de FPÖ en de PVV evenals over overeenkomsten tussen de beide partijen. Een van de thema´s van gesprek was de radicale islam. Nu al werden er in Egypte meer dan veertig christelijke kerken in brand gestoken, christenen worden vervolgd en vermoord.

  Wilders verklaarde dat zijn Partij voor de Vrijheid meer overeenkomsten zou hebben met de FPÖ dan met de rest van het Nederlandse parlement. Hij zou met bewondering kijken naar Oostenrijk en naar de FPÖ. H.C. Strache bracht zijn vreugde tot uitdrukking Wilders te ontmoeten en kijkt met spanning vooruit naar een verdere samenwerking.

  Bronnen:

  http://tundratabloids.com/2013/08/leaders-of-dutch-pvv-and-austrian-fpo-meet-in-vienna-to-discuss-alliance.html

  http://www.fpoe.at/aktuell/detail/news/hc-strache-trifft-geert-wilder/

 3. In Belgie wordt het “woonlandbeginsel” wel toegepast. Wie minder dan het minimum pensioen heeft krijgt automatisch bijpassing tot het minimum op voorwaarde dat men in Belgie woont. De bijpassingsregeling is zelfs nog strenger “Het recht op bijpassing vervalt indien men langer dan 14 dagen per jaar in het buitenland verblijft”. Hierop is geen controle. Enkel wanneer de gemeente je van ambtswege uitschrijft, hetgeen wettelijk mogelijk is indien men minimum 3 maanden niet op zijn domicilie aanwezig is (regel die nu toegepast wordt op de Syriestrijders) wordt de dienst pensioenen wakker. Je ontvangt dan een schrijven met vermelding “Vaderlandsloos” en de bijpassing wordt niet meer uitgekeerd. Een besparingstip : even de reispassen kontroleren van de pensioengerechtigden nievanhier of zij meer dan 14 dagen per jaar in een van hun exotische oorden verblijven.

Reacties zijn gesloten.